Többszörös darts bajnok járt a gimnáziumban

1036

A többszörös darts bajnok Bezzeg Nándor volt tegnap a gimnázium vendége. A majd’ két éve működő darts klubhoz egyre többen csatlakoznak, és nem csak az iskola tanulói. A sportág szerelmeseinek most lehetősége a profi versenyzőtől, Bezzeg Nándortól kérdezni és tanulni.

A város darts kedvelői töltötték meg tegnap a gimnázium klubhelyiségét. Sokan kíváncsiak voltak Bezzeg Nándorra, aki Magyarország első profi darts játékosa és többszörös bajnoka.

BEZZEG NÁNDOR, darts bajnok: ,,Nagyon örültem neki, hogy újra itt lehetek, és aminek igazán örülök, hogy úgy látom megnégyszereződött a látogatók létszáma, úgy hogy ez külön öröm számomra, hogy ennyire népszerű lett a darts itt Cegléden Lacinak köszönhetően, úgy hogy további sok sikert kívánok nekik.”

Bezzeg Nándor nemrég egy darts akadémiát indított, melynek facebook oldalán sok hasznos tippet és tanácsot találnak a játék szerelmesei. De arról is beszélt, hogy a darts technikájának elsajátítása egyén függő, van akinek több, van akinek kevesebb időbe telik.

BEZZEG NÁNDOR, darts bajnok: ,,Természetesen itt is van egy alap metodika. Ki kell fejleszteni az ez irányú motorikus képességeket, úgy hogy vannak itt is nélkülözhetetlen szakmai alapok, melyek nélkül nincs tovább, tehát nagyon gyorsan véget érhet egy pályafutás.”

A darts bajnokot Tábori László kérdezte a sportág világáról és eredményeiről. A gimnáziumban egyébként majd’ két éve működik a darts klub – mondta a szervező pedagógus.

TÁBORI LÁSZLÓ, szervező pedagógus: ,,Tavaly csináltuk az első amatőr bajnokságunkat. Ott 17-en vettek részt és azóta észrevehető, hogy egyre többen kezdenek el járni. Most azt lehet mondani, hogy körülbelül 12-en járnak rendszeresen. Az hozza össze az embereket, hogy itt Cegléden szeretünk többen is dartsozni és reméljük a gimnázium klubjában jó helyszín lesz.”

Februárban ismét szeretnének egy amatőr darts bajnokságot szervezni, utána pedig kéthavonta rendszeresen – mondta Tábori László.