Tollaslabda tábor Cegléden

1213

Tollaslabda táborban ismerkedhettek a gyerekek a sportág alapjaival, szabályaival Cegléden. Nemcsak helyiek, Pestről is érkeztek fiatalok, hogy elsajátítsák a labdajátékot.

Ilyenkor mindennap reggeltől estig edzenek, így az öt nap alatt nagyon sokat fejlődik az ütéstechnikájuk.

A legkisebbektől az idősebbekig mindenki nagy odafigyeléssel gyakorolta a tollaslabdát Cegléden. A tábort Szűcs Zoltán vezeti, aki Budapesten a Talentum Tollaslabda Sportegyesületnél tart edzéseket a gyerekeknek.

SZŰCS ZOLTÁN, edző, Talentum Tollaslabda SE: ,,Minden gyereket igazából szívesen látunk, akinek ez tetszik, vagy érdekel, vagy most akarja kipróbálni. Úgy alakult a tábor, hogy egy pesti klubból jöttek kezdők és haladók és persze jöttek még ceglédi gyerekek is.”

A kezdők nagyon sokat fejlődhetnek az öt nap alatt – mondta az edző. Aki kellő figyelemmel van a játék iránt a napokban sok mindent elsajátíthat.

SZŰCS ZOLTÁN, edző, Talentum Tollaslabda SE: ,,Sokaknak újdonság lehet, hogy nagyon sokat gyakorlunk lábbal, mint kézzel, hiszen a tollaslabdában legalább olyan fontos, mint a kéz, meg az ütő. Tehát látszik napról napra, hogy kicsit koordináltabb a mozgásuk emiatt jobban megy a játék, emiatt még lelkesebbek lesznek és ez így folytatódik tovább.”

Az egyik ceglédi fiatal Bimbó Petra például október óta tollasozik. Rendszeresen jár edzésekre a ceglédi Tollaslabda Csarnokba. Petra arról beszélt, hogy mi tetszik neki ebben a sportban.

BIMBÓ PETRA: ,,Igazából szeretem, amikor trükközni kell a labdával, van, amikor nagyobbakat, vagy kisebbeket kell ütni a labdával és ezért szeretem. Hogy tetszik a tábor? Nagyon jó eddig mindenfélét gyakoroltunk, ütögettünk és eddig nekem nagyon tetszik.”

Kerekes Balázs pedig Pestről érkezett a táborba, ő 12 éves és négy éve űzi a tollaslabdát.

KEREKES BALÁZS: ,,Igazából a Balatonon a szüleimmel tollasozgattunk és egyszer anyukám azt vette észre, hogy nagyon jól megy nekem és akkor mondta, hogy kezdjek el játszani és elkezdtem játszani.”

Balázs legnagyobb álma, hogy egyszer majd kijusson az olimpiára – mint mondta. Magyarországon egyébként az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a tollaslabda.