Tótin Kristóf bronzérmes az ob-n

474

Újonc Országos Asztalitenisz-bajnokság, Mohács, május 13-14.

U12

3.Tótin Kristóf

U13

A legjobb 16 közé jutott Tótin Kristóf és Hörömpő Ferenc

Az újoncok kétnapos versenyen mérték össze tudásukat. Az U11,12 szombaton, az U13 összevont korcsoport vasárnap játszott.

Szombaton a Szuperinfó-CVSE 4 játékossal vágott neki a legrangosabb tornának. U11-ben Ungvári András, Petrik András és Ungureán Dorka szerepelt. A két fiú két vereséggel, egy győzelemmel zárt, ami nem volt elég a továbbjutáshoz. Dorka erős csoportba került és két nagyon jó mérkőzésen ugyan, de alulmaradt, az első kiemelt ellen nem volt igazán esély. Tótin Kristóf csoportelsőként jutott a 16-os főtáblára, ahol az első kört simán vette, majd a 4 közé jutásért soproni ellenféllel került össze. Az első játszmát nagyszerűen kezdte, 7:0-ra és 10:4-re is vezetett, majd érthetetlen megtorpanás után 14:12-re elvesztette az első szettet. A második is elment 11:9-re. Ezek után kellett talpra állni és egy szoros nyert és simán hozott negyedik játszma után a döntő 11:8-as sikerrel zárult. A döntőbe jutásért remek kezdéssel már 2:0 volt ide, de orosházi ellenfele adogatásai sajnos megoldhatatlan feladat elé állították Kristófot és játéka szétesett. A következő szettekben nem volt esély, így maradt a nagyon értékes harmadik helyezés.

Vasárnap az összevont korcsoport következett, ahol három ceglédi játékos volt érdekelt. Ketten selejtezőt játszottak, egy a főtáblán várta az ellenfelét. Fenyvesi Attila második lett csoportjában, így nem jutott fel a 32-es főtáblára. Tótin Kristóf két könnyed győzelemmel „melegített”. A főtáblán sikerült győzni mindkét fiatalnak, majd Hörömpő Ferenc ugyanazt az Erdélyből érkezett ellenfelet kapta, aki miatt Attila nem jutott fel. Szoros játszmákban, de 3:0 lett oda. Kristóf a későbbi harmadik helyezettől kapott ki.

Férfi asztalitenisz NB II

Mezőtúri AFC – Szuperinfó-CVSE 3:15

Ceglédi győztesek: Szelei Szabolcs 4, Gergye Zoltán 4, Ócsai Máté 3, Koroknay Tamás 2, a Szelei-Gergye és az Ócsai-Koroknay párosok.

Egyértelmű siker született a legjobbja nélkül felálló kiesőjelölt ellen.