Tovább szépül a város

926

Több mint 7 millió forintból felújították a Katolikus Templom parókia felőli oldalán található területet is. A munkálatok során mintegy 400 négyzetméteren helyeztek le térburkolatot. Továbbá zöldfelületeket hoztak létre, cserjéket és fákat is ültettek. Ez a beruházás a Kossuth tér teljes felújításának újabb állomása.

Ilyen lett a Katolikus Templom parókia felőli oldalán található terület. A rossz állapotban levő, berepedezett aszfaltot új, térkő borításra cserélték – mondta a polgármester Takáts László. A tervezés során kiemelt figyelmet szenteltek a zöldfelületek növelésére is. Így a korábban aszfaltos területre öntözőrendszerrel ellátott fákat és cserjéket ültettek.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Ezentúl még a területen új utcabútorzatot helyezünk ki, itt külön örömteli, hogy az eddig elhangzott beruházások kapcsán a város saját erőből biztosította ehhez a forrásokat. Az utcabútorzatnál pedig támogatókra is találtunk, hiszen magánszemélyek, szervezetek támogatták ezt a beruházást a Városfejlesztési Est adományaiból. Én szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett ebben a munkában, az előkészítéstől kezdve a kivitelezésig a szép munkát, a határidőre elkészült munkát.”

A sajtótájékoztatón részt vett a városrész képviselője is. Imregi Tibor örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban.

IMREGI TIBOR, önkormányzati képviselő: ,,A mai kis átadó is bizonyítja, hogy úgy a város, mint a körzeteim részei megújulnak, ezzel együtt tehát a választási kampányban ígérteket is teljesítjük és ezen a pici területen is látszik, hogy folyamatosan parkosítunk, fásítunk és természetesen úgy a városon és a körzetemben is ezt figyelemmel lehet majd kísérni.”

A beruházás során a templom csapadékvíz elvezetését is megoldották, így a víz már nem a járdára folyik. A terület megszépüléséről Szecsődi Péter katolikus plébános is beszélt.

SZECSŐDI PÉTER, katolikus plébános, tiszteletbeli kanonok: ,,Nagyon örülünk, azt mindig kérjük a várostól és a kivitelezőtől is, hogy előbb egy kicsit egyeztessünk, hogy a használhatósága az minél jobb legyen, mert hisz nyilván itt vannak érdekek, amik az egyháznak is érdekei. Ilyen apróság például a körmenet, hogy tud elmenni, meglátjuk, majd próbálunk alkalmazkodni, az, hogy alakul, szépül az mindannyiunknak öröm és köszönjük az önkormányzatnak, hogy biztosítják ezt az alakulást.”

A polgármester egyébként azt is elmondta, hogy a munkálatoknak ezzel nincs vége, hiszen folytatódnak majd a belvárosban és Cegléd külterületein is.