Új egészségházra nyertek pénzt

2324

Új egészségház épül Dánszentmiklóson és Nyársapáton. A két település is azok között van, amelyek vissza nem térítendő támogatást nyertek egészségügyi intézmény építésére vagy felújítására. Dánszentmiklós 110, Nyársapát 98 milliót fordíthat, a mai kor minden igényét kielégítő egészségház építésére.

Cegléd és több környező település is azok között van, amelyek vissza nem térítendő támogatást nyertek egészségügyi intézmény felújítására vagy építésére. Dánszentmiklós polgármestere is örömmel mesélte, hogy 110 millió forintot kapnak új egészségház építésére.

SIPEKI ZSOLT, polgármester, Dánszentmiklós: Van egy önkormányzati telek a település központjában a polgármesteri hivatallal szemben. A polgármesteri hivatal szomszédságában alakítottuk ki négy évvel ezelőtt az új orvosi rendelőt, szintén önkormányzati épületből.

A parkolóval kiegészülő zöldmezős beruházással Igazi ékszerdoboz válik a település központja, hiszen minden közel lesz egymáshoz: a polgármesteri hivatal, a művelődési ház, a falu főtere, a templom és az új egészségház, amelyben helyet kap a gyerekorvos, a védőnő és az iskolaorvos. Új egészségház épül Nyársapáton is. A település 98 millió forintot nyert a beruházásra.

KIS MIKLÓS, polgármester, Nyársapát: Mi nagyon örülünk neki, mert egy több mint száz éves épületben van az orvosi rendelő, a fogorvosi rendelő, az egészségházunk is nagyon lepusztult állapotban van, de főleg az orvosi, fogorvosi rendelőnk olyan amilyen és ezért szerettem volna pályázni egy új egészségházra.

A pályázat sikerének köszönhetően az Ugyeri és a József Attila utca sarkán épül az új intézmény, amelyben helyet kap az orvosi rendelő, a fogorvosi rendelő és a mostani egészségházban működő szolgáltatók-mondta a polgármester.