Új gyülekezeti házat avattak

1243

Istentiszteleten avatták fel és vették birtokba a helyi baptista gyülekezet tagjai új imaházukat. A hely valójában egy lakókonténer, de nem ettől függ az értéke, hanem attól, amivel megtöltik – hangzott el az ünnepségen.

A kicsiny gyülekezet számára óriási dolog, hogy a Szent Imre herceg utcán álló lakókonténert – önkormányzati engedéllyel – át és birtokba vehették. Kicsinosították és most már élettel és imával is megtelik.

SINKOVICZ SÁNDOR lelkipásztor: „Hálásak vagyunk azért, akiknek a fáradozása, az imádsága hozzájárult ehhez, hogy most itt lehet gyülekezet és hogy ez a helység ilyen szépen megváltozhatott. Nem egészen így nézett, de a Testvérnőknek és Testvéreknek nagyon köszönjük, hogy ilyen szépen megcsinálták”

Az ünnepi istentiszteleten részt vett a gyülekezet korábbi lelkipásztora, Hajnal Zoltán is.

HAJNAL ZOLTÁN: „Ne csak Ti vegyétek birtokba. Engedjétek Istent, hogy birtokba vegye. És amikor jöttök, akkor ne azt mondjátok, hogy az Imaházba jövünk, hanem az Isten jelenlétébe érkezünk. Nem 1 házba, egy konténer épületbe, amire azt mondjuk, hogy a miénk, hanem egy olyan helyre, ahol megérik annak a csodája, hogy a szentnek a jelenlétében időzhetünk. „

Hajnal Zoltán után Pfaff Gellért személyében kapott egy újabb nagyszerű lelkipásztort a gyülekezet. Az a gyülekezet, ami időközben meg is újult – erről Szilágyi Sándor beszélt.

SZILÁGYI SÁNDOR gyülekezet vezető: „Tavaly év decemberében Isten megrostált bennünket. Rámutatott egy-két hibánkra, bűnünkre és a gyülekezet életében választás elé került. És ennek a választásnak a végeredményét ünnepeljük ma. Annak a végeredményét, ahol úgy döntött a gyülekezetünk aktív meglévő magja, hogy megújulva, bűnbánatot gyakorolva az Úrra figyelve és valóban az Urat szolgálja.”

Az ünnepi istentiszteleten részt vettek a testvéregyházak képviselői is, az evangélikus gyülekezet részéről Szlauko Orsolya. A református egyház képviseletében pedig Bereczky Örs köszöntötte a gyülekezetet.