Új munkagépek Csemőben

1154

Több mint 9 millió forint értékben vásárolhatott Csemő új munkagépeket. A községnek a vidékfejlesztési pályázat keretében sikerült beszereznie egy gréderező, illetve egy ágaprító eszközt. A tervek szerint a munkagépeket néhány hét múlva kipróbálják.

Így néz ki a két új munkagép, amit Csemő vásárolhatott egy sikeres pályázat eredményeként. Ez például a traktorral vontatható gréder, ami teljes elektrohidraulikus vezérléssel és túlterhelés elleni leszabályozással rendelkezik. Ezzel az eszközzel megoldható a földutak karbantartása – mondta a polgármester.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,A Vidékfejlesztési pályázat keretében sikerült ezt a két eszközt beszerezni. Mind a kettőt a külterületen szeretnénk elsősorban használni. Egy gréderről és egy ágaprítóról van szó. Ezek lesznek azok a gépek, amelyek segítenek minket reményeink szerint néhány héten belül abban, hogy folyamatosan járható utakat tudjunk garantálni a külterületeken, a földes utakon.”

Ez pedig az ágaprító, vagy más néven mulcsozó gép, ami mintegy 4 millió forint, a gréderező gép pedig több mint 5 millió forintba került.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester, Csemő: ,,Rendkívül bonyolultak 40 oldalas leírást kaptunk, amit át kellett venni a gépkezelőivel. Nem teszteltük még le őket az elszámolása van folyamatban és addig amíg nem kapok pecsétes visszaigazolást arról, hogy jót vásároltam és ki fogják nekünk fizetni, addig nem engedek senkit hozzányúlni. Úgyhogy mindennap körbejárjuk egyelőre, de reményeink szerint néhány hét múlva a gyakorlatban is megmutathatják, hogy mit tudnak.”

De természetesen itt nincs megállás. A vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően útalapot kap majd négy külterületi dűlő is.