Újabb fontos pontok

415

A labdarúgó NB II huszonötödik fordulójában a Zalaegerszegi TE együttesét fogadta a saját sporttelepe felújítása miatt hazai mérkőzéseit Albertirsán rendező Ceglédi VSE. A találkozót Csonka Bence vezette, segítői Buzás Balázs és Csatári Tibor voltak.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A vendégek általában hosszú előreívelésekkel próbálkoztak, a hazaiak inkább az összjátékra törekedtek. Fordulás után nagy fölénybe került a ZTE, és csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg az egyenlítő gólt. A hajrában a Cegléd büntetőt hibázott, ami viszont nem lett végzetes, hiszen később harmadszor is megszerezte a vezetést, amire már nem érkezett válasz a túloldalról.

  1. perc: Korai góllal szerzett vezetést a hazai csapat. Lengyel beadását Fröhlich látványos mozdulattal továbbította a kapu felé. A ritkán látható tornamutatvánnyal sikerült becsapnia az elmélázó védőt és a kapust is, így a lassan guruló labda végül átvánszorgott a gólvonalon. 1-0.
  2. perc: Babati mintegy 20 méterről szánta el magát lövésre. Remekül eltalálta a labdát, ami a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe. Mursits ezt a bombát nem védhette volna, így kapuját csak a szerencse mentette meg a góltól.
  3. perc: Deutsch a bal oldalról adott középre. A védők csak röviden mentettek, így a nem sokkal korábban csereként pályára lépő Bobál került helyzetbe. Nem is hibázott a csatár, a vetődő kapus mellett a hosszú sarokba helyezett. 1-1.

Egy perccel később Bobál ismét megpróbálkozott a gólszerzéssel, de jól helyezett és erős lövését Mursits nagyszerű vetődéssel mentette.

A 23. percben ismét vezetést szerzett a CVSE. Gyors, Farkas és Tóth által szélen vezetett akció végén Alberthez került a játékszer. A középpályás estében vagy talán már a földön fekve lőtt a kapuba. A Vasutas házi gólkirálya ezzel megszerezte tavaszi első gólját. Összességében a nyolcadikat. 2-1.

  1. perc: A ZTE középpályása, Bedi egymás után kétszer is szögletet rúghatott. Mindkétszer remekül tekerte kapu elé a labdát, amire érkeztek is a játékostársak. Az elsőnél Kovács az oldalhálóba fejelt, a másodiknál pedig a fejest egy ceglédi védő mentette a gólvonal előtt.
  2. perc: Egyenlítettek a zalaiak. Újra Bedi állt a szögletzászlóhoz leállított labda mögé. Beadása Bobált találta meg, aki fejelt, és gyönyörű gólt szerzett. 2-2.
  3. perc: Peres futott el a jobbszélen. Sokan beadást vártak, talán a kapus, Szappanos is, aki így csak nagy nehézségek árán védte a rövid sarok felél tartó lövést.

A 78. percben a 16-oson belül Fröhlichet bodicsekelték a vendégvédők. Egyébként teljesen feleslegesen, mert a hosszú átadás miatt az ő kirúgásukkal folytatódhatott volna a játék. A 11-es pontra leállított labda mögé a sértett állt, de a gyenge és rosszul helyezett lövését Szappanos védte. A kiütött labda Takácshoz került, aki elhamarkodottan az égbe bombázott.

A 3 bajnoki pont sorsát eldöntő gól a 84. percben esett, amiben Nagy Sándornak oroszlánrésze volt. A hátvéd nagy lendülettel futott fel, és lövőhelyzetbe is került. Már maga a lövés is gólt érdemelt volna, de a labda valahogy visszapattant a mezőnybe, pontosan az érkező Szabó elé, aki közelről az üres kapuba lőtt. 3-2.

Végeredményben tehát a változatos és a szurkolóknak is élvezetes mérkőzésen a Ceglédi VSE diadalmaskodott.