Újévi fogadást tartott a polgármester

1023

Az előrelépés esztendője volt 2016, amely megalapozta, hogy a város fejlődése töretlen legyen a jövőben is. Ehhez nem kellett más csak szándék és munka – így fogalmazott Takáts László, polgármester a ceglédi intézményvezetőknek és vállalkozóknak tartott újévi fogadáson. 

Fontos kiemelni, hogy Cegléd fejlesztése nemcsak az önkormányzat érdeme, hanem minden ceglédié, hiszen volt, aki a munkájával, a véleményével, a tervek előkészítésével, vagy éppen az adóforintjaival járult hozzá a város fejlődéséhez. Ebben nagy szerepük volt a helyi vállalkozóknak is, akik sok esetben hozzájárultak a megvalósításokhoz – mondta köszöntőbeszédében a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Az elmúlt esztendőben olyan beruházásokat is végre tudtunk hajtani, amelyeket régóta jogosan várt a lakosság. Ilyen volt például a Fürdő út építése, vagy éppen a Kossuth tér rekonstrukciója és megkezdődött a Budai út felújítása is. Ezeken a hideg, esős, havas napokon sem feledhetjük el, hogy sokak számára komoly problémát jelent a csapadékvíz elvezetése, ebben a tekintetben is igyekeztünk komoly lépéseket tettünk előre.”

Az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy a helyi vállalkozások is fejlődjenek – folytatta. Épültek új üzemcsarnokok, bővült a vállalkozások szolgáltatási lehetősége és elkezdődött egy tollaslabdacsarnok kialakítása is. De a város nem csak a gazdasági eredményeire lehet büszke, hiszen a ceglédi sportolók nagyon szép eredményeket értek el tavaly.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Szurkolhattunk ceglédi sportolóknak az olimpián, örülhettünk a sikereknek és bosszankodhattunk az érthetetlen bírói ítéletek miatt. Óriási menetelést hajtott végre a női kosárlabda-csapatunk, amire talán valóban kevesen számítottunk és a labdarúgó-csapatunk is visszaszerezte a helyét az NB II-es mezőnyben.”

Egyébként rengeteg a terv idén is, melynek középpontjában az áll, hogy a ceglédiek jobban érezzék magukat a városukban.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Folytatódik például a buszmegállók felújítása, amely a mindennapi komfortérzetét javíthatja majd a tömegközlekedést használóknak, szeretnénk felújítani 2017-ben a Szabadság teret, a Kölcsey teret, a Zsinagóga előtti teret, a Kossuth Ferenc utcai járdákat. Meg kívánjuk újítani a Kossuth Művelődési Központot és elkezdjük a belvárosi műemléképületek megújítását is.”

Takáts László úgy fogalmazott: a további előrelépéshez pedig nem kell más csak közös akarat és munka.