Újra véradással segítettek

766

Véradást tartottak a Hit Gyülekezet közösségi házában. A véradást vasárnapra hirdették meg és az érdeklődés ennek megfelelően kiemelkedő volt. Kezdéskor kígyózó sorban várták az emberek, hogy segíthessenek.

Még délután is folyamatosan érkeztek a véradók, de egész nap nagy volt az érdeklődés. A véradók segítségnyújtása elengedhetetlen – ezért szeretett volna a Hit Gyülekezete is segíteni, szervezéssel, véradás meghirdetésével és persze a gyülekezet tagjainak csatlakozásával.

MOROVICS ERIKA: „Szerintem ez megunhatatlan téma és erre mindig van szükség, mert mindig vannak betegek és ahogy Jézus nem feledkezett meg a betegekről, mi is azt próbáljuk népszerűsíteni, hogy azok, akik egészséges, adják a vérüket embertársaikért.”

Nem először várták a segíteni kész embereket a közösségi házba.

MOROVICS ERIKA: „Ez már a harmadik alkalom, hogy véradást szervezünk itt a Hit Gyülekezetében. Az előző két alkalomra hétköznap került sor, nagyon nagy volt az érdeklődés, de úgy gondoltuk egy hétvégi alkalom is esetleg sikeres lehet, hiszen sok ember van, aki hétköznap dolgozik, illetve a gyülekezet tagjai is vasárnap vannak itt nagyobb számban.”

Természetesen a véradáson nem csak a gyülekezet tagjai vettek részt, hiszen Cegléden egyébként is nagyon sok olyan véradó van, aki rögtön nyújtja karját, ahogy egy felhívást meglát.

MOROVICS ERIKA: „Láttam új arcokat is, olyanokat is, akik a gyülekezetből ritkán jönnek el, de most a véradás kedvéért eljöttek.”

A Vöröskereszt persze örömmel fogadta a felajánlást és bonyolította le a véradást a gyülekezeti házban.