Újszilvás nyerte a Ceglédi Vágtát

1915

Újszilvás lovasa, Szabó Levente és lova, Bob Herceg Brúnó nyerte a ceglédi nemzeti vágta előfutamot. A versenysorozat szabályzata szerint a döntő mindhárom lovasa részt vehet az országos megmérettetésen szeptemberben. Egy feltétel volt csak, végig kell futniuk a távot. Ez mindhárom lovasnak sikerült is.

Baleset nélkül zajlott le a Ceglédi Vágta. Három futamban mérték össze saját és lovaik ügyességét a versenyzők. A szoros, embert és lovat próbáló döntőt végül az Újszilvás színeiben induló lovas nyerte. Szabó Levente és a nyolc éves lova, Bob Herceg Brúnó jól összeszokott páros. Tavaly másodikként értek célba, idén viszont elsőként végeztek a Ceglédi Vágtán.

SZABÓ LEVENTE, Újszilvás lovasa: ,,Igazából nem izgultam, mert éreztem a lónak az erejét, amikor a másodikat megelőztem akkor éreztem talán, hogy lehet, hogy nem lesz meg, de ahogy kihúztam a lovat éreztem, hogy nagyon akar menni, azt is láttam, hogy visszaesett az előttem levő ló és így tudtam megelőzni.”

A rendezvényen természetesen képviseltették magukat a fiatalok is. A Kis Huszár Vágta előfutamán első helyen végzett Rubos Boróka, Fantom nevű lovával. Vasárnap délután egyébként szinte mozdulni sem lehetett a pálya körül, rengeteg ceglédi és környékbeli kilátogatott a látványos lovas programokra, amelyről elismeréssel szólt a Nemzeti Vágta nevezési igazgatója is.

BENDES CSABA nevezési igazgató, Nemzeti Vágta: ,,A Nemzeti Vágta ma már egy kétnapos budapesti rendezvény, hanem büszkén mondhatom, hogy Európa egyik, talán legnagyobb lovas rendezvénysorozata, ami 5 hónapon keresztül zajlik. Ez nem csak a mi érdemünk, hanem azon partnereinké is, akikre évek óta számíthatunk és olyan feltételeket biztosítanak, hogy mi nyugodtak lehetünk a rendezvény reggelén.”

A polgármester, Takáts László is köszöntötte a résztvevőket. Beszédében hangsúlyozta, hogy miért tartja jónak és fontosnak a városban rendezett színvonalas programokat.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Izgalmas versenyek várnak ránk, mint ahogyan eseményteli vágták és versenyek várnak és vártak városunkra is. Cegléd önkormányzatának ugyanis eltökélt célja, hogy felverje a port maga körül, mint a vágtázó, versenyző lovak, mert szeretnénk, ha a hazai és nemzetközi közvélemény újra felfedezné Ceglédet.”

Az izgalmas versenyek után még korántsem pihenhetnek a lovasok, hiszen tovább kell edzeniük a legnagyobb megpróbáltatásra, ami szeptemberben vár rájuk. A döntők résztvevői és a rendező, Cegléd lova és lovasa egyaránt részt vehet majd a Nemzeti Vágtán Budapesten.