Ünnepélyesen felavatták az új zongorát Albertirsán

1279

Ünnepélyesen felavatták az Albertirsai Művészeti Iskola új hangverseny zongoráját. A Yamaha típusú hangszer nagyobb, testesebb, így gazdagabb hangszín lehetőségekkel bír mint az eddig is ott lévő zongorák.  A hangversenyeken nagy élményt fog nyújtani a közönségnek –  hangzott el a rendezvényen.

Ünnepeltek Albertirsán, hiszen a helyi Művészeti Iskola egy új hangszerrel gazdagodott, a Ceglédi Tankerületi Központnak köszönhetően.

P. SZABÓ ZOLTÁNNÉ, intézményvezető, Erkel Ferenc AMI: ,,A hangszer vásárlásaink során egy új Yamaha zongorát kapott az Albertirsai Zeneiskola. Az itteni hangszerállományt áttekintettem és az itteni adottságokat figyelembe vettem és úgy találtam, hogy ennek a zeneiskolának óriási szüksége lenne erre a hangszerre.”

Az intézményben eddig is volt zongora, de az jóval kisebb, mint az új hangszer. Az új zongora testesebb, ezáltal pedig gazdagabb hangszín lehetőségekkel bír. A helyiek örömében osztozott Pogácsás Tibor államtitkár is, aki beszédében elmondta, hogy az új zongora az emberek összefogásának és a kemény munkának köszönhető.

POGÁCSÁS TIBOR, államtitkár, Belügyminisztérium önkormányzati: ,,Ha ebben az országban az emberek nem dolgoznának egyre többet és hatékonyabban, akkor nyilván nem lenne lehetőség arra, hogy fejlődjünk. Az önök közössége, a város közössége, az önkormányzat, képviselői, vezetői, a város egészében tesznek azért, hogy mindaz, ami ebben a városban elérhető az meg is történjen, önök el is érjék, fejlődjön, komfortosabbá váljon a város.”

A Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója is köszöntötte az ünneplőket. Fodor Gábor elmondta, hogy két hangversenyzongorát is sikerült vásárolniuk, az egyiket Abony, a másikat pedig Albertirsa kapta.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerületi Központ: ,,Számos egyéb hangszereket is vehettek a tagintézmények és a zeneiskolák, ezt folytatjuk tovább. Kormányzati támogatásból nem olyan régen érkezett meg a két millió forint, ami azt jelenti, hogy a tankerület két Pianino-t vehet rajta és a tankerület pedig úgy döntött, hogy emellé másik két millió forintot is tesz, ebből pedig szintén hangszereket, kottákat fogunk venni.”

Az új hangszeren Sikura Kinga zongoraművész játszott a közönségnek.