Űrbéli alkotások a moziban

1559

Újra a ceglédi mozi adott otthont annak a kiállításnak, amelyen a Tetz Iskola képzőművészeti szakára járó diákok mutatkoznak be. Ráadásul újra csak egy különleges témával készültek. A Galaktika magazin egyik programjában vesznek részt és innen jött az ötlet is, legyen a téma: az űr.

Pap Zsolt, a Ceglédi Televízió és a Ceglédi mozi vezetője köszöntötte ismét a már hagyományos kiállítás diákjait és persze a pedagógusokat, családtagokat. A kiállításon bemutatkozó diákok mindig nagy képzelőerőről tesznek tanúbizonyságot, de most még inkább nagy szerepe kellett hogy legyen a fantáziának. Egyenesen az űrből érkezett a téma. A Galaktika magazin korábban elindított egy Olvasásgalaktika című élménykampányt, amely keretében 200.000 db magazint osztottak szét. Ezekből kapott a Tetz Művészeti iskola is. Nem véletlen tehát, hogy a kiállítást is a magazin munkatársa nyitotta meg és beszélt elismerően a tárlatról.

KOZÁK TIBOR kampánymenedzser Galaktika Magazin: „Röviden, fantasztikus szót tudnám mondani és nagyon örülök, hogy meghívtak ide és hogy itt lehetünk, hogy itt lehet a 45 éves Galaktika és hogy ilyen jó a viszonyt és eljöhettem én is Ceglédre. A kiállításból, amit eddig láttam, azon azt tapasztaltam, hogy a gyerekek fantáziája és képzelete ma is csodálatos és ez a legnagyobb erő. Mi ebben hiszünk a magazinunkkal együtt és ezért is csináljuk.”

A gyerekek sokkal felkészültebbek ebben a témában, mint azt bárki gondolná – ez legalábbis a tapasztalat.

KOZÁK TIBOR kampánymenedzser Galaktika Magazin:  „Én azt látom és nagyon érdekes, hogy a filmekből nagyon sokat tudnak, de még többet tudnak elképzelni. Megdöbbentő, amikor egy űrtáborban vagy valamilyen esemény kapcsán oda jön hozzám egy tizenéves fiatal és elkezdi mondani tudományos előadások szintjének megfelelő módon azt a témakört, amit ő imád, szeret és lehet, hogy már legalább 5 éve kutat. Mindent tud róla és kiderül, hogy én csak egy könyvet olvastam arról a témáról, fantasztikus ez is.”

A kiállítás a Ceglédi Uránia Mozi aulájában tekinthet meg.