Utcazene Fesztivál

1185

Az ország szinte minden tájáról érkeztek zenekarok, hogy megmutassák tehetségüket a Ceglédi Utcazene Fesztiválon. Idén a közönségdíjat, illetve zsűri díjat a 1Life együttes nyerte. A szolnoki fiatalokból álló csapat pop-rock stílusban játszik és saját dalaikat adják elő.

Zenétől volt hangos a Rákóczi út a hétvégén, hiszen számos formáció érkezett Ceglédre az Utcazene Fesztiválra. Összesen 10 helyszínen zenélhettek a csapatok. A 1Life zenekar, annyira jól szerepelt, hogy elnyerte a közönség, illetve a zsűri díját is.

BAJNAI MARCELL, ének/gitár, 1Life: ,,Mi vagyunk a szolnoki 1Life zenekar és mi azért jöttünk ide, hogy zenéljünk és jól érezzük magunkat és próbáljuk átadni a saját dalainkat és a saját üzeneteinket bárkinek, aki erre jár.”

A pop-rock stílusban játszó zenekar 2016 nyarán alakult újjá, azóta rendszeresen koncerteznek és nagyon jól érzik együtt magukat.

BAJNAI MARCELL, ének/gitár, 1Life: ,,Mindenképpen szeretnénk minél többet koncertezni országszerte és szeretnénk zenéket írni, megjelentetni a zenéket, stúdiózni.”

Voltak, akik már nem először léptek fel az Utcazene Fesztiválon, a Ratty Jazz Band most másodjára zenélhetett a programon. A zenekar frontembere nagyon jó lehetőségnek tartja a rendezvényt.

SÁPI VIKTOR, harsona, Ratty Jazz Band: ,,Mi azért örülünk neki, mert mi is lehetőséget kaptunk és játszhatunk, megmutathatjuk, hogy mit is csinálunk mi a próbatermünkben, de amúgy is egy rendkívül jó kezdeményezésnek tartjuk. Mindenképp jó, mert közelebb hozza a zenét és a fiatalságot a lakosokhoz és mindenkihez.”

A csapat egyébként 2015 nyarán alakult és a céljuk az, hogy népszerűsítsék a hagyományos jazz műfajt, elsősorban a swing-et és a dixieland-et. A koncerthez csatlakozott Bujáki Ákos tánctanár is, aki step táncával színesítette a műsort.

BUJÁKI ÁKOS, tánctanár: ,,A Ratty Jazz Band-ből a Viktort nagyon jól ismerem és hát a többiek is jó cimboráim és alapvetően én tánctanár vagyok Budapestről. Mindenféle swing táncokat oktatunk, most épp Kecskemétről jövök egy oktatásról, és gondoltam beugrok egy kicsit megnézem mit csinálnak a fiúk, de nehéz kibírni, hogy az ember ne mozogjon rá. Elővettem a Step cipőm és egy picit tudtam rájuk kopogni.”

A zenekarokat nem csak a közönség, hanem a Honeybeast is zsűrizte.