Várja a szövetség döntését a listavezető CKE

286

A SMAFC együttese ellen, idegenben játszották az utolsó bajnokijukat. A március 13-án rendezett találkozón 87:71-es ceglédi siker született, így tehát magabiztos, 16 pontos győzelemmel távoztak a hűség városából. A kényszerű befejezés pillanatában a CKE NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata az első helyet foglalta el a Zöld csoport tabelláján. De az azóta eltel több mint két hónap alatt sem tétlenkedtek a szakvezetők és a játékosok.
Lázár László elnök, Ceglédi KE:
„Természetesen kaptak feladatokat a játékosok. Az elmúlt időszakban voltak online erőnléti edzések, valamint edzésterv szerinti otthoni felkészülések a bajnokságra. Azonban szeretném megjegyezni, hogy egy profi sportolótól elvárt, hogy saját maga is készüljön a következő évadra, és a felkészülési időszakban már megfelelő formában érkezzen az edzésekre.
Amennyiben a rendes forgatókönyv szerint alakult volna a bajnokság, június elején kerültek volna megrendezésre a döntő mérkőzések. Tehát még az összes korosztálynak lennének edzései és mérkőzései. Nagyon sok visszajelzést kapok az edzőktől és a játékosoktól, hogy sokuknak hiányzik a sport, a játék és a versenyszituációk.
Egyelőre nem történt változás a nagycsapat háza táján a veszélyhelyzet kihirdetése óta, a tavalyi játékoskerettel és szakmai stábbal a következő időszakban kezdjük meg a tárgyalásokat a folytatást illetően.
A kényszerszünet és a bajnokság lezárása a terveinket és vágyainkat érintette hátrányosan, hiszen több más sportággal ellentétben nem hirdettek bajnokot a tabella aktuális állása szerint. Jelenleg még nem tudjuk, hogy sikerül-e feljutnunk a Piros csoportba, a szövetség még nem döntött erről. Az egyesületünk az elmúlt évhez képest a jelenlegi helyzetben természetesen alacsonyabb költségvetési számokkal tervez, de a működésünk stabil.
Május 4-én viszont döntött az MKOSZ elnöksége a női és a férfi A-csoport jövő évi versenykiírásáról. A vírushelyzet ismeretében két kezdési dátummal, október 3-mal és október 31-gyel kalkulálnak. A férfi NB I/B-s bajnokság indulását az október végi dátumra valószínűsítjük.
A teljes bajnoki évadra tervezünk, de a célok pontos kitűzését és meghatározását az MKOSZ döntése után tudjuk végső formába önteni. Egy ütőképes és erős keret felállításán dolgozunk, hogy a mérkőzéseinkre kilátogató nézők színvonalas és minél több győztes mérkőzést láthassanak.
Bízom abban, hogy a városi sportcsarnok átalakítási munkái mielőbb elkezdődhetnek, ezért másik helyszínen kezdjük meg a felkészülést a bajnokságra. A jelenlegi helyzetben nehéz előre megjósolni, hogy a bajnokság kezdetekor milyen járványügyi intézkedések lesznek érvényben, de bízom abban, hogy minél előbb a hazai közönségünk előtt tudunk ismét pályára lépni.”