Városi Labdarúgó Bajnokság

1073

A labdarúgás népszerűsítése, az iskolai sportkapcsolatok erősítése és a versenyzési lehetőség biztosítása a célja a Városi Labdarúgó Bajnokságnak. A többnapos programot a Református Általános iskolában tartják Cegléd általános iskolás diákjainak részvételével.

Ma kezdődött a Városi Labdarúgó Bajnokság tavaszi fordulója. A Református Általános Iskolában már évek óta népszerű a program.

FEHÉR CSABA, szervező pedagógus: ,,Remélem, hogy idén is olyan jól fog sikerülni ahogy tavaly és minden évfolyamban, korcsoportban megrendezzük első, második, harmadik, negyedik korcsoportban a bajnokságot. Nagyon népszerű és igazából nem kötünk meg semmit, nagyon szeretnénk, ha minél több gyerek focizna. Igazoltak is jöhetnek a városi bajnokságra, nagyon színvonalas mérkőzések szoktak lenni.”

A mérkőzéseken a CVSE igazolt labdarúgói is részt vesznek évről évre, így nagyon izgalmasak a mérkőzések. A foci egyébként még mindig a legnépszerűbb sport a fiatalok körében.

FEHÉR CSABA, szervező pedagógus: ,,Ha valamit szeretnék és kérdezek tőlük, hogy mi az, amit csináljunk még mindig a labdarúgás az első és nagyon sok ügyes gyerek van szerencsére, akik rendszeresen járnak a CVSE-re focizni és az iskolában is sokan fociznak.”

A rendszeres futballozás során növekszik a csontok tömege, javul a játékos reflexeinek gyorsasága, izomereje és ezáltal a mozgásának biztonsága.

FEHÉR CSABA, szervező pedagógus: ,,Nagyon fontos a gyorsaság, a labdaügyesség, de én úgy gondolom, hogy a legfontosabb az iskolában, hogy a közösségen belül, hogy tudja elfogadni a gyermek a helyét és nagyon jó csapatépítőtréning a labdarúgás és nagyon szeretnek a játékosok járni.”

A fiatalok szeretik ezt a bajnokságot, hiszen megmérettethetik magukat.

KANYÓ DÁNIEL: ,,Igazából én két, három évet fociztam, most nem focizok versenyszerűen, szerintem ez jó, hogy a gyerekeknek szerveznek ilyen bajnokságot.”

Egy másik focista Kelemen Kristóf is jó lehetőségnek tartja a versenyt. Ő arról is beszélt miért kezdett el focizni.

KELEMEN KRISTÓF: ,,Egyszerűen elkezdtem és megszerettem, nem volt ilyen különleges indoka. Szeretek futni és így megszerettem.”

A bajnokság végén a legtöbb gólt és pontot szerző csapat viszi haza a városi kupát. De kihirdetik a legjobb kapust, játékost és gólkirályt is.