Vége a szezonnak

410

Minden korosztály számára véget ért a Cápáknál a 2020-2021. évi mérkőzéssorozat. Az utánpótlás korosztályok kézilabda-bajnoksága a járvány miatt februárban megszakadt, azóta csupán néhány, tornajellegű mérkőzések megrendezéséhez járult hozzá a szövetség. Az ifisták Dunakeszire kaptak meghívást, ahol a bajnoki tabella éllovasai mérkőztek meg egymással. A Cápák előbb az Érddel játszottak és 20 percig úgy tűnt, szoros mérkőzés dönti majd el, ki jut a torna döntőjébe, de mindkét félidő hajráját a narancs-feketék hozták, előbb 8-4-re, majd 11-2-re. A bronzmeccsen az éremszerzéshez a Gyömrőt kellett legyőzni, amit nagy csatában, de megtettek a ceglédi lányok. Az U14 Üllőn játszott két mérkőzést, mindkettőn alulmaradtak, de az eredménynél fontosabb volt, hogy hosszú szünet után újra pályára léphetett a csapat. Az U10 Tápiószentmártonba látogatott, ahol a vendéglátók mellett a Maglóddal mérkőztek meg. Mindkét találkozón kézben tudták tartani az irányítást és fölényben játszottak a Cápák.
Ifjúsági csoportmérkőzés
Érd – Ceglédi Kék Cápák 36–23 (18–13)
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Peszeki Laura 9 (3), Pintér Zsófia 4, Farkas Szimonetta 3, Mód Klaudia 3, Baricza Viktória 2, Farkas Fruzsina 1, Kiss Vivien 1, Simon Anna, Kovács Alíz, Kádár Kata, Pető Luca. Edző: Almási László.
Hétméteres: 7/6, ill. 4/3.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.
Ifjúsági bronzmérkőzés
Gyömrő – Ceglédi Kék Cápák 23–29 (10–11)
Ceglédi gólok: Farkas Szimonetta 8 (1), Pintér Zsófia 5, Farkas Fruzsina 4, Peszeki Laura 3 (2), Mód Klaudia 3, Kádár Kata 3, Pető Luca 2, Kiss Vivien 1.
Hétméteres: 6/4, ill. 6/4.
Kiállítás: 6, ill. 12 perc.
Almási László: Az első mérkőzésen egy óriási pofonba szaladtunk bele. Sajnos vagy a tét nyomott agyon bennünket, vagy egyszerűen csak nem jött össze semmi. Egy erős érdi csapattól kaptunk ki, viszont nem mondanám őket jobb csapatnak, kivéve ezen a meccsen, mert most jobbak voltak. Szélről rengeteg helyzet kimaradt, ami meg is pecsételte a sorsunkat. A játékvezetői ítéletek hagynak némi kívánnivalót maguk után, de ezzel nem szeretnék különösebben foglalkozni, nem akarok ezzel takarózni. A második mérkőzésen, amit egyből játszottunk az első meccsünk után, a Gyömrő csapata volt az ellenfél, velük küzdöttünk meg a harmadik helyért. Amit ezen a meccsen láttam a lányoktól, már sokkal jobban tetszett. Egységes csapatként, fegyelmezett védekezéssel és támadással játszottunk végig a találkozó során, melyet majdnem végig vezetve sikerült győzelemmel befejeznünk. A jó védekezés mellé egy remek kapusteljesítmény is párosult, amivel nem tudott megbirkózni az ellenfelünk. Örülök, hogy végül bronzéremmel térhettünk haza a tornáról, büszke vagyok a lányokra. De ha őszinte akarok lenni, akkor van bennem hiányérzet az első mérkőzés miatt.
U14-es mérkőzések
KIKI Sport – Ceglédi Kék Cápák 30–13 (16–4)
Üllő Sportcsarnok, zártkapus mérkőzések. Vezette: Mezei, Zanati.
Cegléd: Paska Júlia, Sila Réka (kapusok), Orlov Katinka 3, Kaposvári Vanda 3 (2), Petró Zsanna 3 (3), Dengi Csenge, Józsa Luca, Fleischmann Csenge 1, Csombai Izabella 1, Medveczky Anna, Gigor Stella. Edző: Urbán László.
Hétméteres: 0/0, ill. 9/6.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc.
Vecsési SE – Ceglédi Kék Cápák 15–7 (9–5)
Ceglédi gólok: Orlov Katinka 4 (1), Dengi Csenge 2, Petró Zsanna 1.
Hétméteres: 3/1, ill. 2/1.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc.
Urbán László: A kurta szezonunk utolsó kettő mérkőzését játszottuk, amelyek sajnos vereséggel végződtek. A lányokon látszott a mérkőzések hiánya, mert rengeteg technikai hibával játszottunk. Az akarás görcsösségbe alakult át és ez okozta a sok hibát. Sok alkalommal kerültünk ziccerbe, de annak gólra váltása is gondot okozott. Ami viszont pozitív volt, az a védekezés feszessége és agresszivitása. Bízunk benne, hogy a következő szezonunk során már rendszeresen lehetnek megmérettetések, mert a mérkőzésrutin megszerzése elengedhetetlen. Hajrá Cápák!
U10-es mérkőzések
Tápiószentmárton, 50 néző.
Ebben a korosztályban nem tartják nyilván az eredményeket és a góllövőket.
Maglód – Ceglédi Kék Cápák
Aranyszarvas SE – Ceglédi Kék Cápák
Cegléd: Bartalos Jázmin, Juricza Kinga, Mezei Luca, Gyura Lelle, Varga Bianka, Jankovics Hanna, Varga Lili, Heinz Zsüliett, Heinz Lilien, Manczák Mirjam. Helyettesítő edző: Tóth Adrien.
Tóth Adrien edző: Annyit tudok összességében mondani, hogy szuper ügyesek voltak a lányok. Mivel én helyettesítettem az edzőjüket, így csak sejtettem, hogy nagyjából milyen szinten állnak, viszont amit láttam és tapasztaltam, az nagyon pozitív volt! A teljesítményükön felül azt is fantasztikus volt látni, hogy élvezték a meccseket és őszintén örültek egymás sikereinek. Örülök, hogy ott lehettem velük ezen az utolsó fordulón és köszönöm nekik, hogy az általam kért dolgokat maximálisan teljesítették és mindenki egytől egyig odatette magát. Azt hiszem, hogy ezek a lányok jó szájízzel mehetnek el a nyárra pihenni!