Velkey András Emléktorna

428

Kosárlabda tornával tisztelegtek ma Velkey András testnevelő tanár emléke előtt a Török János Szakképző Iskolában. Négy csapat küzdött meg a kupáért. Nagykőrös, Nagykáta, Cegléd és a Bocs kosársuli csapata mérkőzött meg egymással.

A ceglédi születésű testnevelő tanárra Velkey Andrásra emlékeztek ma a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskolában. Kosárlabda emléktornát rendeztek, azokat az intézményeket hívták meg, ahol Velkey András egykor tanított. A közkedvelt pedagógust a diákok csak Bandi bácsinak szólították.

BOGÁDI CSABA, szervező: ,,A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban tanított nagyon sokáig. Utána elkezdett kosárlabda sportot tanítani az akkori diákoknak. Ez nem volt egy hiábavaló tevékenység, a gyermekeit is igyekezett megtanítani a kosárlabdajátékra megtanítani.”

Az emléktornán Füle Győzőné is köszöntötte a résztvevőket. Beszédében régi emlékeit idézte fel Velkey Andrással kapcsolatban, hiszen egykor őt is tanította a kiváló pedagógus..

FÜLE GYŐZŐNÉ, elnök, KON Bizottság: ,,Én is Bandi bácsi tanítványa voltam, a kosárlabdacsapat oszlopos tagja és testnevelő tanár is lettem. Ismerem az érzést, azt, ami a diákok felnevelésével, a kosárlabdasport népszerűsítésével jár. Úgy gondolom, hogy Bandi bácsi minden elismerést megérdemel, hogy évtizedeken keresztül rendíthetetlenül és fáradhatatlanul vitte a gyerekeket kosármeccsekre.”

A meccseken teljes bedobással küzdöttek a fiúk egymással. A legtöbb pontot szerző csapatok vihették haza a kupát.