Verseny, verseny hátán

1282

Szép eredményekkel tértek haza a ceglédi Kettlebellesek a Kecskeméten rendezett Európa Bajnokságról. A négy napos megmérettetésen 24 ország 284 versenyzője vett részt. A ceglédi csapat számára ezután sincs megállás hiszen számos versenyre készülnek a nyáron.

Bár fáradtan, de annál több élménnyel érkeztek haza a ceglédi kettlebell-esek a kecskeméti Európa Bajnokságról. A város színeiben 7-en vettek részt a megmérettetésen.

MAJOROSI-LÁZÁR ANITA: ,,Nagyon elégedett vagyok, jól teljesítettek és nagyon izgalmas volt őket végig nézni. Mint versenyző tudom, hogy mit éltek át. Nagyon odatették magukat, nagyon szorgalmasan készültek.”

Anita arról is beszélt, hogy számára ez egy új kihívás volt, hiszen most nem csak versenyzőként, hanem mint edző vett részt a bajnokságon. Természetesen nincs megállás, folytatják a munkát, hiszen a nyáron is szeretnének versenyezni.

MAJOROSI-LÁZÁR ANITA: ,,Rengeteg tervünk van, verseny, verseny hátán, most két hét múlva megyek Írországba egy másik szervezet versenyére, ez egy Maraton Európa Bajnokság, ahol fél órát kell majd szakítanom 20 kg-al a szombati napon egy órát kell löknöm vasárnap. Ami nagy büszkeségem, hogy a két kislányom is jön velem és az első Gyermek Európa Bajnokságon fognak részt venni.”

A Kettlebell javítja a vérkeringést, továbbá szép izomzatot fejleszt – hangsúlyozta az edző.

MAJOROSI-LÁZÁR ANITA: ,,Magyarországon ez egy fiatal sport 6-7 éves múltra tekint vissza, viszont az Oroszoknál tradicionális sportnak számít. Ezért is van az, hogy a profi kategóriában nagyon nehezen tudunk labdába rúgni.”

Ennek ellenére Magyarország az első helyen végzett a veteránok összesített éremtáblázatán és harmadik helyen a felnőtt kategóriában a bajnokságon. Ez azért is nagy szó, hiszen 24 ország 284 versenyzője vett részt a versenyen.