Visszalépett az Együtt jelöltje

1088

Sajtótájékoztatón jelentette be Szabó László, az Együtt helyi elnöke, hogy a párt elnökségének egyetértésével visszalép az országgyűlési képviselői helyéért induló küzdelemtől. Mindezt azért, hogy nagyobb esélyük legyen a választók által legjobbnak ítélt ellenzéki jelölteknek.

Az Együtt helyi elnöke arra biztat minden szavazót, hogy menjenek el, adják le a voksukat arra az ellenzéki jelöltre, akiben látják az esélyt a Fidesz jelöltjével szemben – mondta sajtótájékoztatóján Szabó László, majd bejelentette, hogy visszalép.

SZABÓ LÁSZLÓ, helyi elnök, Együtt a Korszakváltók Pártja: ,,Arra biztatunk minden ellenzéki pártot, a pártok szavazóit, hogy a hódmezővásárhelyi példából okulva tegyenek félre mindent, ami a korrekt együttműködés gátját jelenti. Az Együtt ennek megfelelően cselekszik. Bejelentem, az Együtt elnökségének egyetértésével visszalépek a Pest-megye 12. számú választókerület országgyűlési képviselői helyéért induló küzdelemtől a választók által legjobbnak ítélt ellenzéki jelölt javára.”

De emellett arról is beszélt, hogy szerinte a városvezetés több számot tartó kérdésre nem ad választ. Például arra, hogy a Cegléd több, mint gondolná című kiadvány milyen pénzből látott napvilágot.

SZABÓ LÁSZLÓ, helyi elnök, Együtt a Korszakváltók Pártja: ,,Közérdekű adatigénylésre, nem egyre, többre sem adott a kiadó – Cegléd Város Önkormányzata választ a kiadvány árát illetően. Nem derült fény az elmúlt két hónapban a költségviselő kilétére sem. Gondolhatná az ember, hogy ez egyértelmű, hisz normális esetben a kiadó viseli a költségeket. Cegléden bizonyára nem így van. Az önkormányzat válasza egyszerű, rövid és lényegre törő: „Nincs adat.” Ez sokszorosan visszatérő válasz az önkormányzattól. Mi lenne akkor, ha nem az önkormányzat lenne a kiadó, akkor lenne adat? Vagy nem tudták megkérdezni a főszerkesztőtől, hogy hány milliót szerkesztett ki a közös kasszából erre a kiadványra?”

Szabó László arra kéri az önkormányzatot, hogy tegyék a nyilvánosság számára elérhetővé a kiadvány összes költségét. Továbbá egyebek mellett beszélt arról is, hogy szerinte Földi László országgyűlési képviselő egy politikai hirdetésben olyan állításokat tett közzé, melyek a valóság kizárásával az ellenzék lejáratására irányulnak.

SZABÓ LÁSZLÓ, helyi elnök, Együtt a Korszakváltók Pártja: ,,Az Együtt visszautasítja és elítéli azokat a buta hazugságokat, amelyeket a helyi kormánypárti képviselő és a vele kollaboráló helyi vezetők sulykolnak az emberek fejébe a városainkat, falvainkat, asszonyainkat, lányainkat fenyegető veszélyekről, a települések valamennyi házát érintő betelepítésekről, a magyar kultúra lepusztulásáról, a tömeges erőszakról, meg a Sorosnak tulajdonított migrációt szervező városi irodákról.”

Szabó László úgy fogalmazott nem szeretne senki felett pálcát törni, a választókra bízza, hogy ítélkezzenek.