Volner János tartott sajtótájékoztatót

623

A Fidesz egyik helyi vezetőjének cége kapott több mint 30 millió forintos megrendelést ugyanakkor, amikor kiderült, 50 millió forintot spórolt meg az NSK a judo központ beruházásában – vagy legalább ezt az összefüggést vélte felfedezni a Jobbikos országgyűlési képviselő, Volner János. Erről sajtótájékoztatót is tartott a politikus.

Néhány nappal azután, hogy a Nemzeti Sportközpontok kihirdette a Ceglédi Judo Központ nyertes ajánlattevőjét, óriási értékű megrendelésre tett szert a Fidesz egyik ceglédi vezetője, méghozzá 36 millió forint értékben – kezdte tájékoztatóját Volner János. A Nemzeti Sportközpontok az egyébként botrányos kivitelezési minőségben elkészült és ilyen módon országos botránnyá váló judo központon 50 millió forintot takarított meg, ebből rögtön 36 millió jutott az említett vezető cégének – fogalmazott a politikus.

VOLNER JÁNOS országgyűlési képviselő, Jobbik: „Látható az is, hogy bármilyen közbeszerzés történik a Fideszes politikusok, családtagjaik gyarapodnak ezeken és hogyha most szétnézünk akár Cegléden, akár a környéken, folyamatosan ilyen ügyeket láthatunk. Ilyen például az, amikor műkörmös kisasszonyok a szomszéd településről több száz millió forint értékű megtakarítással rendelkeztek, legalábbis papíron és így elvitték a helyi földeket a gazdák elől.”

Volner János úgy véli, ezek azok a korrupciós mechaniznusok, amibe bele fog bukni 2018-ban a Fidesz

VOLNER JÁNOS országgyűlési képviselő, Jobbik: „Ezek azok a korrupciós mechanizmusok, amelyek helyben Földi László országgyűlési képviselő irányítása alatt álló kormánypárti alapszervezeteket jellemzi. Ezek miatt tűnik el a pénz, gyakorlatilag ez a város is olyan, mint az összes többi település, széthordják a Fideszes képviselők és családtagjaik a közpénzt, eltűntetik a rájuk bízott közvagyont.”

-fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.