Vonatbaleset egy átjárónál

996

Műszaki hibás személyvonatot akart betolni az állomásra egy IC, azonban végül ütközött a két szerelvény – az elsődleges hírek alapján ez történhetett tegnap este Cegléd közelében, pont az egyik vasúti átjárónál. A helyszínről végül három sérültet kellett csak kórházba szállítani. Közülük a legsúlyosabb a kezét törte, de ellátás után mindenki haza is mehetett.

Hétfőn este szirénázó mentő és rendőrautók száguldottak a városon át – két vonat összeütközése miatt riasztották őket. A helyszínre érkezett rögtön a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki akkor még arról tudott beszámolni, hogy egyelőre ismeretlen okokból ütközött a két vonat.

BELUZSÁRNÉ BELICZA ANDREA r. őrnagy szóvivő Pest Megyei Rendőr-főkapitányság: „A baleset következtében elsődleges adataink szerint öten sérültek meg, egy személy szenvedett súlyos sérüléseket, négyen pedig könnyen sérültek. A sérültek a mentőszolgálat  munkatársai a ceglédi kórházba szálíttották, ellátásuk jelenleg is folyamatban van. Kollégáim a társhatóságok bevonásával megkezdték a helyszíni szemlét, az eset további körülményeit pedig a Pest megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya szakértők bevonásával vizsgálja majd.”

A helyszínelés idejére már teljesen kiürültek a szerelvények, a mentőszolgálat szakemberei eddigre már minden utast, vasúti dolgozót elláttak, aki szükséges volt.

LOVAS OTTÓ vezető Ceglédi Mentőállomás: „Ami látszott a helyszínen, az az volt, hogy két vonat érte utol egymást. Ami szerencse volt, hogy ami jobban megsérült vonat, azon kevesebben voltak, ez egy Ceglédre tartó zónázó volt. A sérültek inkább az Intercityn voltak, ahol sok utas volt. Onnan szállítottunk el sérülteket, ők mind könnyű sérültek voltak, leestek az ülésről, beütötték a térdüket. Az utolért vonatban lévő vasúti személyzet közül egy fő sérült meg súlyosabban. Ez egy nagyon szerencsésnek mondható balesetnek mondható, külön szerencse volt, hogy egy dülőúti vasúti átjárónál megközelíthető volt a hely.”

Így is végig kellett természetesen járniuk mind a két szerelvényt teljes hosszában, hogy mindenkit elláthassanak, aki szükséges. Végül három embert kellett kórházba szállítani.

CSORBA ZSOLT főorvos: „Tegnap este fél 9 tájban szállított be a mentőszolgálat három sérültek a ceglédi vonatbalesetből. Két máv dolgozót és egy utast. Ketten könnyű zúzódásos sérüléseket szenvedtek, egy MÁV dolgozónak csuklótörése volt, melyet gipszkötéssel kellett kezelni, műtéti ellátást nem igényelt. Mindhárom sérültet ellátás után elbocsájtottuk”

A vonatforgalom az éjszaka folyamán újraindult és helyre is állt.