100. születésnapján köszöntötték Oláh Ferencet

638

Nem ivott, nem dohányzott, egész életében mértékletes életet élt. Oláh Ferenc szerint ezért ünnepelhette most a 100. születésnapját. A szépkorú férfinak családja mellett az önkormányzat is boldog születésnapot kívánt.

Hegedűs Ágota alpolgármester érkezett köszönteni a 100. születésnapját ünneplő Oláh Ferencet. Feri bácsit ajándékcsomaggal, virággal és oklevéllel is köszöntötte a város.

Feri bácsi fiatal korában költözött Ceglédre, akkor amikor édesapja nyugdíjba ment. A Csutak Kálmán utcában éltek sokáig. Az ünnepelt ipari tanuló volt, szűcsmesternek készült. Munkáját nagyon jól végezte erről tanúskodik számos okirat és a mesterlevél is.

OLÁH FERENC JÓZSEF: ,,Azt mondtam, hogy nem tanulok tovább, ipari tanuló legyek. Rögtön az első héten a gimnáziumba küldtek segédoktatónak. Úr lettem már fiatal koromban.”

Feri bácsi arról is beszélt, hogy szerinte mi a hosszú élet titka.

OLÁH FERENC JÓZSEF: ,,Egy évnyi frontszolgálat alatt háromszor voltam halálközelibe, ott haltak meg mellettem, egészségügyi voltam. Nem ittam, nem dohányoztam. De valaki dohányzik és még is hosszú életű. Mérsékelt életet éltem tetszik tudni. Voltam nagyon gazdag és nagyon szegény.”

Nemcsak szűcsmester volt, hanem egykor méhészkedett is, mint mondta sajnos most már ezt az ereje nem engedi. A szobák falát gyermekei, unokái és dédunokái képei, valamint a felesége portréja díszíti. Az ünneplésről természetesen a torta sem maradhatott el. Feri bácsi kedvenc diós édességét a lánya sütötte.