15 éves a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület

709

Tartalmas évet zárt a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület. A megnövekedett járőr területnek köszönhetően tavaly több mint 6000 órát dolgoztak. A közgyűlésen beszéltek az idei év terveiről is, valamint ünnepélyesen átadták négy fiatal polgárőrnek az igazolványát.

Idén 15 éves a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület. Ezért is szerveztek nagyszabású ünnepi közgyűlést a tagok.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület: ,,Most lesz az évértékelőnk és az idei tervezetünket is elkészítjük. A tavalyi évben sokat dolgoztunk. Összehasonlításképp 2016-ban ilyen 5-6 ezer km-t mentünk egy évben, most ez 21630 km, több mint 3000 órát dolgoztunk. Most ez 6300 óra.”

Az ellenőrzött terület is nagyobb lett, 148 km-en járőröznek.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület: ,,Több mint fele járhatatlan földűt, ezért is jó, hogy most elindultak a lovaspolgárőreink, ami nagy büszkeség. Három polgárőrünk van, aki lóval fog szolgálatot teljesíteni. Egy már volt szolgálatban épp tegnap. Nagyon jó tapasztalatokat szerzett.”

Az elnök beszélt arról is, hogy azok az eszközök, amiket az elmúlt időszakban kaptak jól vizsgáztak. Használták már az éjjellátó hőkamerát és a távcsövet is, ami nagy segítség számukra. Gigor István elmondta idén szeretnék a ruházatukat bővíteni, valamint beszerezni egy kamerát is, amivel tovább növelik munkájuk eredményességét. A közgyűlésen a tagok között üdvözöltek négy ifjú polgárőrt is.

KACZÚR KRISTÓF: ,,Igazából azért, mert én amikor majd elvégzem a középiskolát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szeretnék majd tovább tanulni rendőrnek. És a polgárőrségnek az elnökét ismerem, jóban vagyunk és megszerettette velem ezt a hivatást. Elvitt egyszer kétszer szolgálatban és megszerettette velem.”

A közgyűlésen részt vett Hörömpő Annamária is, aki megköszönte az egyesület munkáját.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA, önkormányzati képviselő: ,,Örülünk minden visszajelzésnek Istvánon keresztül, mert én is ott tudok segíteni, ahonnan jelzést kapok. Szeretném a munkájukat megköszönni, nekem nagy bizodalmam van a saját területem révén is a polgárőrség munkájában.”

Az eseményen Török Csaba rendőrkapitány is elismeréssel szólt a polgárőrség tavalyi munkájáról. Az egyesület 15 éves születésnapján természetesen a torta sem maradhatott el.