1,5 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze a Jótékonysági Sportnapon

1220

Mintegy 1,5 tonna tartósélelmiszer gyűlt össze a tegnapi Jótékonysági Sportnapon. A szurkolók és a csapatok is csomagokkal érkeztek, amit a Magyar Vöröskereszt és a Ceglédi Családsegítő Szolgálat juttat el a rászorulóknak. A gálán több mint 200 sportoló lépett pályára.

Élelmiszercsomag hegyek álltak tegnap a Gál József Sportcsarnokban, ami nem véletlen, hiszen Jótékonysági Sportnapot rendeztek.  Az ötlet még öt évvel ezelőtt fogalmazódott meg Pudics Zsolt fejében. Azóta pedig egyre nagyobb a sikere, hiszen évről-évre több adomány gyűlik össze – mondta a szervező.

PUDICS ZSOLT, elnök, Ceglédi Kék Cápák Sportegyesülete: ,,Tavaly 1300 kg gyűlt össze, most lehet elérjük az 1500 kg-ot is. A ceglédi hajléktalanoknak gyűjtünk és a helyi rászoruló családoknak. A hajléktalanoknak a Vöröskereszt fogja szétosztani az adományokat, a rászoruló családoknak pedig a Családsegítő Szolgálat. Most öt ceglédi sportegyesület vesz részt ezen az eseményen: A Ceglédi Kék Cápák, a CEKK, a CKE, a CVSE és a Ceglédi KK SE.”

Tegnap több mint 200 sportoló 18 csapatban 9 mérkőzésen lépett pályára. A kézilabdásoknak, kosárlabdázóknak és a focistáknak saját sportáguk mellett másik labdajátékban is szerepelniük kellett. A gála ingyenes volt, a szervezők mindössze annyit kértek, hogy a szurkolók hozzanak magukkal egy csomag tartós élelmiszert. Étolajat, tésztát, rizst, liszt, cukrot és különböző konzerveket is rejtettek a csomagok. Nem csak a szurkolók, hanem a játékosok is rengeteg adományt hoztak.

PUDICS ZSOLT, elnök, Ceglédi Kék Cápák Sportegyesülete: ,,Nagyon szimpatikus volt, mert azt látom rajtuk, még a 9 éves korcsoport is az előbb a lányok játszottak mindegyikük kis szatyorral érkezett egy-egy kg-os csomagokkal. Úgy hogy tényleg komolyan veszik és ez egy jó dolog, mert ebbe fognak belenőni, hogy akinek kell és tudnak segítsenek. Nagyon jól érzik magukat, én azt látom és tényleg szívvel lélekkel csinálják.”

A Ceglédi KKSE egyik tagja, Almási László arról beszélt miért tartja fontosnak ezt a kezdeményezést.

ALMÁSI LÁSZLÓ: ,,Először is szerintem fontos ez a támogatás és nagyon örülök, hogy Cegléden megszervezték. Sajnos nem mindenki teheti azt meg, hogy boldogan, kellemes ünnepeket töltsön el a családjával ezért szerintem az ember kötelessége az, hogy segítse a társait. Mi hoztunk egy két hideg élelmet, tartós élelmet, konzervet, tésztát, cukrot, olajt, rizst, ezzel hát ha egy két rászorulónak örömet tudunk szerezni.”

Az összegyűjtött adományokat a ceglédi hajléktalanoknak és a helyi rászoruló családok megsegítésére ajánlották fel. Az élelmiszereket a Magyar Vöröskereszt és a Ceglédi Családsegítő Szolgálat szállítja ki.