35 éves a Cegléd Barátainak Köre

1478

Éves közgyűlését tartotta a 35 éve megalakult Cegléd Barátainak Köre. Az elnöki beszámolót és az alpolgármesteri tájékoztatót követően a társaság több nevezetes ceglédi helyszínre is ellátogatott. Egyebek mellett voltak az Ifjúsági Könyvtárban, megtekintették a Sporttörténeti gyűjteményt és a Katolikus Templom előtti felújított területet is.

Az Ifjúsági Könyvtárban gyülekezett hétvégén a Cegléd Barátainak Köre. Ugyanis mindamellett, hogy megalakulásuk 35. születésnapját ünnepelték, megnézték egy év alatt mennyit fejlődött a város. A társaság elnöke beszámolót is tartott.

KOGLERNÉ HERNÁDI ÁGNES, elnök, Cegléd Barátainak Köre: ,,Ilyenkor sajnos vannak szomorú és pozitív hírek. Vannak, akik már nincsenek köztünk, de ugye vannak, akik örömmel tudnak beszámolni arról, hogy gyémánt diplomát, jubileumi könyv bemutatójuk volt és egyéb ilyen eseményeket elevenítünk fel és gratulálunk és jól érezzük magunkat egy baráti beszélgetés közben.”

A baráti kör célja hogy a Ceglédről elszármazott emberek segítsenek a város fejlődésében, az ipar a mezőgazdaság vagy a kultúra területén. Farkas Albertné a megalakulástól kezdve tagja a társaságnak.

FARKAS ALBERTNÉ: ,,Azzal a céllal alakult meg Dr. Hajdú Endre javaslatára, hogy legyen egy civil szerveződés, ahol politikailag mentesen lehet beszélgetni, egymás gondolatait meghallgatni. Ez annyira jól sikerült, hogy a Ceglédről elszármazott akkori társadalomban résztvevő vezető emberek nagyon szívesen jöttek vissza szülővárosukba találkozni az itt lévő gyárak, intézmények, munkásokkal beszélgetni.”

A 35 év alatt több elnöke is volt a körnek. 1982-től Csendes Béla, 1989-től Király László, 2007-től Markovics Ferenc, most pedig Koglerné Hernádi Ágnes tölti be ezt a pozíciót. A közgyűlésen Hegedűs Ágota alpolgármester beszélt a város fejlődéséről, alakulásáról.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,A megújítás a katolikus bazársor és környezetének rendbetételével folytatódott. A látvány magáért beszél és már a Nagy Posta előtti rész is új arcát mutatja az arra járóknak.”

A beszámolók után a Baráti Kör tagjai a Városháza előtt szokás szerint elénekelték a Kossuth-nótát. Utána több helyre is ellátogattak, voltak például a Sportmúzeumban is, ahol Magyar László bemutatta a Sporttörténeti Gyűjteményt.