Ünnepeltek Csemőben

1352

Csemőben a főtéren köszöntötték a Nemzeti Vágta győztesét, Petrik Tamást, valamint a Kis Huszár Vágtán résztvevő Rubos Borókát. Az ünnepségen átadták az őket illető pénzdíjat is. De nem csak őket, lovaikat: Fantomot és Viccest is megajándékozták az ünnepségen.

Hétvégén a főtéren gyülekeztek a csemőiek és távolabbról érkezők. A Nemzeti Vágta győztesét Petrik Tamást ünnepelték.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Nagyon büszke vagyok Csemőre, mert Csemő nem csak a Virágos Magyarországgal került fel évtizedekkel ezelőtt az ország térképére, hanem most már a lovassporttal is felkerült az ország térképére. Ez pedig nagyon nagy dolog.”

Két héttel ezelőtt mindenki nagyon izgult Tamásért, aki Vicces nevű lovával indulhatott a Nemzeti Vágtán. Csemő lovasa kiválóan szerepelt az elő-és a középfutamban is. A döntőben Füzér, Temerin, Debrecen és Baja lovasával küzdött meg.  És győzött.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester: ,,Az ég ugyan beborult, de Csemő felett kiderült, hiszen egy gyönyörű szép siker lett annak a hétvégének az eredménye és a jutalma. Azért gyűltünk össze, hogy megünnepeljük.”

A csemői önkormányzat évek óta minden segítséget megadott Petrik Tamásnak. A tudatos, fegyelmezett munkának pedig meg is lett a gyümölcse. Az ünnepségen a polgármester átadta a győzelemért járó pénzjutalmat és ajándékcsomagot Petrik Tamásnak, valamint Rubos Borókának is, aki a Kis Huszár Vágtán képviselte a települést.

DR. LAKOS ROLAND, polgármester: ,,A nevezőt illeti ez a pénzdíj, ami jelen esetben Csemő község önkormányzata, de mi úgy döntöttünk, hogy ez a bennünket képviselő lovasoknak jár. 95% a Nemzeti Vágta győztes lovasáé, 5 % pedig a bennünket a Kis Huszár Vágtán képviselő Rubos Borókáé.”

Természetesen a lovakról sem feledkeztek meg, Vicces és Fantom is kapott ajándékot, az ő jutalmuk egy-egy – répával és almával teli – kosár volt. A kilátogatók – legnagyobb örömükre –  a lovakhoz oda is mehettek, simogatni és etetni is lehetett őket.