500 ajándékcsomagot osztott ki a Roma Nemzetiségi Önkormányzat

1071

500 főképp tartós élelmiszerekből álló csomagot osztott ki tegnap a roma önkormányzat nélkülöző családoknak a Sportcsarnokban. Az ajándékok mellett zenés, táncos műsorral is készültek a szervezők. Fellépett a ceglédi Roma Táncház, Bódi Csaba, Herceg Dávid és Zámbó Krisztián is.

Kicsik és felnőttek együtt mulattak tegnap a Gál József Sportcsarnokban, ahol jótékonysági adventi estre várta a családokat a Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Minden évben felemelő érzéssel érkezik ide az ember – mondta köszöntő beszédében a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Az itt jelenlevőknek így advent idején igazán nagy segítséget nyújt az az adomány, amelyet a helyi Roma Önkormányzat nyújt. Segítséget jelentenek az adománycsomagok, kulturális és a zenei programok. Ilyenkor advent idején az ember fokozottan hisz az összefogás, az összetartozás varázslatos erejében.”

Édességet, lisztet, cukrot, krumplit és kolbászt is rejtett a roma önkormányzat ajándék csomagja, melyből idén 500-at osztottak szét a szerény körülmények között élőknek. Így szeretnék szebbé tenni számukra a karácsonyt.

JAKAB ISTVÁN, elnök, Roma Nemzetiségi Önkormányzat: ,,Szeretünk adni és főleg hogy ha lehetőséget kapunk, hogy tudunk adni, akkor minden lehetőséget megragadunk, azért hogy adjunk. A roma önkormányzat a szegényebb réteget járja körbe, Cegléden is tudjuk, hogy hogyan élnek az emberek és tudjuk, hogy sokaknak van szüksége segítségre. Ezekkel az élelmiszercsomagokkal embereknek szebbé és jobbá tesszük a karácsonyt. Tudom, hogy vannak olyanok, akik karácsonykor nem tudnak az asztalra tenni semmit a családjuknak.”

A jótékonysági rendezvény egyik fő támogatója Grófo volt, aki idén is örömmel fogadta el a meghívást.

KOZÁK LÁSZLÓ GRÓFO: ,,Azt mondom, hogy adni, kapni nagyon jó dolog, hiszen kapunk az élettől jót is, meg rosszat is, de mindig előtérbe helyezzük a jót. Amikor ilyen jótékonysági estre kell eljönni az nekem egy nagy öröm, hiszen az, hogy amikor a hétköznapokban kapunk mi is örömet, boldogságot, szeretetet a rajongó táborunktól akkor mi is próbálunk vissza fele nyújtani és azzal tudunk, hogy eljövünk közösségbe szórakoztatjuk őket.”

A jótékonysági est nem jöhetett volna létre az önkormányzat támogatása nélkül. Így Jakab István hálája jeléül ajándékcsomagot adott át a polgármesternek és az alpolgármesternek. Az ajándékozás előtt műsor várta a Sportcsarnokba látogatókat. Színpadra lépett a ceglédi Roma Táncház, valamint Bódi Csaba és Herceg Dávid és Zámbó Krisztián is. Mindezek után pedig átadták az élelmiszerekkel teli csomagokat.