5:1-es siker az MK-ban

432

A 6. fordulóban kapcsolódott be a labdarúgó MOL Magyar Kupa küzdelmeibe a CVSE, az ellenfél a Rákosmente FC volt.
Bár a vendégek már az első percben elvégezhettek egy szögletet, de a Cegléd uralta a mérkőzés első perceit, aminek az eredménye egy 10. percben megszerzett gól volt. Takács szöglete után Majoros hátáról pattant be a labda a vendégkapuba. A folytatásban is dominált a Vasutas, de sajnos a 19. percben hibázott, így egyenlített a Rákosmente. Egy felívelt labdánál a védő és a kapus nem értették meg egymást, a vendégtámadó pedig lecsapott a labdára és az üres kapuba passzolt. De nem esett ki a ritmusból a csapat a bekapott gól után, továbbra is lendületben maradt és a 34. percben egy újabb szöglet után ismét megszerezte a vezetést. Újra Takács végezte el a sarokrúgást, amit Kuti fejelt a kapuba. Jó ritmusban, helyenként látványos támadásokat vezetve futballozott a CVSE. Öt perccel később növelte is az előnyét, amikor a Laczkó lövése után kipattant labdát Bartos kaparta a kapuba, így kétgólos előnnyel vonulhattak a félidőre.
A második játékrész első 15 percében nem láthattak helyzetet a nézők, majd a 60. percben szabálytalankodtak egy ceglédi játékos ellen a tizenhatoson belül. Laczkó állt a labda mögé, majd a kapuba jobb oldalába passzolt, a kapus pedig balra indult, ezzel 4:1-re alakult az állás. A háromgólos előny tudatában nyugodtan focizhattak, jöttek a cserék, sorban álltak be a fiatalok a csapatba. Juhász András, Kelemen, majd Pintér is lehetőséget kapott. Közben a támadásokkal sem álltak le, Bartos közeli lövésénél a vendégkapus lába, Juhász Andris próbálkozásánál pedig a kapufa állta útját a labdának.
De nem maradtunk a folytatásban sem gól nélkül, a 84. percben nagyszerű kontrát vezetett a Majoros, Kelemen, Juhász András hármas, aminek a végén Juhász passzolt középre és a jobb oldalon felfutó Bagó talált a kapuba. Nagyszerű játékkal és magabiztos győzelemmel debütált a CVSE a MOL Magyar Kupában
MOL Magyar Kupa, 6. forduló
Ceglédi VSE – Rákosmente FC 5:1
Cegléd: Haála – Bagó, Csendes, Kuti, G. Bíró, Bartos, Laczkó, Polyák, Takács, Markó, Majoros.
Gólszerzők: Majoros, Kuti, Bartos, Laczkó, Bagó.
Cserék: Kuti helyett Juhász András, Laczkó helyett Kelemen, Takács helyett Pintér.