95. születésnap

1098

A város szépkorú lakóját, Gulicska Eleknét köszöntötte tegnap 95. születésnapján az alpolgármester, Hegedűs Ágota. Marika nénivel három gyermeke, 9 unokája és 14 dédunokája és 2 ükunokája ünnepel együtt a szép évfordulón.

 A délelőtti köszöntésen még nem volt ott az egész család, de estére ők is megérkeztek, hogy 95. születésnapján kívánjanak szépet és jót, egészséget és boldogságot Marika néninek. Az ünnepelt elmondta, csendesen telnek a mindennapok. Sajnos már nem tud olyan aktív lenni, mint például öt éve.

GULICSKA ELEKNÉ: „Már nem nagyon bírok semmit csinálni, nem látok rendesen, nem is hallok rendesen. Nem is megyek sehová sem. Ha néha néha kimegyek az udvarra, egyet kerülök aztán vissza bejövök, mert csak idebent érzem már jól magam.”

Marika néni korán elvesztette édesapját. Sokat dolgozott utána, például a MÁV-nál is. Majdnem fél évszázada már özvegy is. Egyébként nem jellemző a családjában, hogy ilyen magas kort éljenek meg.

GULICSKA ELEKNÉ: „Apánk az meghalt korán, beteg volt, 41 éves korában meghalt. Anyuka az élt 80 évet. Én meg most már a kilencvenen fölül.”

Ahogy Marika néni fogalmazott, napjait az tölti ki, hogy jön, megy, hol ki, hol be, eltelnek így a napok. A tegnapi viszont leginkább az ünnepléssel telt. 6 gyermekéből három ünnepelhet még vele, de 9 unokája, 14 dédunokája és 2 ükunokája is köszönthette a jeles napon. Amelyről természetesen a torta sem hiányzott.