Veretlen Cápa hétvége

333

Ideiglenes otthonukban, Abonyban lépett pályára a női kézilabda NB II negyedik fordulójában a Ceglédi Kék Cápák felnőtt, ifi és serdülő csapata. Mindhárom találkozón a Vecsési SE korosztályos gárdája volt az ellenfél. A felnőtt Cápák az első hat percet 4:1-re, az utolsó hatot pedig – parádés teljesítménnyel – 7:1-re nyerték.
A köztes időben számos hiba fordult esett az egyébként remek játékosokból álló Vecséssel szemben, így a lefújáskor a döntetlennek is örülni tudott a hazai publikum. Az ifik küzdelmes mérkőzés utolsó 10 percében tették magabiztossá a győzelmüket, a serdülők pedig egy gólszegény meccsen nyertek 11 találattal.

Eredmények:

Felnőtt mérkőzés:

Ceglédi Kék Cápák – Vecsési SE 23:23 ( 9 – 15 )

Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett(kapusok), Vuletic Suncica 6, Tóth Adrien 5(2), Dobos Renáta 4, Csábi Zsuzsanna 4, Török Melinda 3, Halasi Réka 1

Hétméteres: 3/2, ill. 2/2
Kiállítás: 8, ill. 6 perc
Az eredmény alakulása: 7. perc: 4:1; 21. perc: 8:10; 32. perc: 9:16; 52. perc: 16:22; 56. perc: 20:23

Jakab László: „Egy nagyon jó kezdés után érthetetlen módon megakadtunk valamiért, aminek nem értem a miértjét. Támadásban közel játszottunk a falhoz, a védekezésünk pedig nem volt éles. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy nincs veszve semmi, volt már ilyen, hogy ekkora hátrányból fel tudtunk állni. Amikor a lányok megérezték, hogy van keresnivalónk, akkor olyan utolsó negyedórát produkáltak, amire még én is felkaptam a fejem. Igazságos a döntetlen, még a végén a nyerési esélyünk is megvolt, de már nem tudtunk élni vele. Kevesen vagyunk, kevés edzéssel, ez is óriási eredmény, gratulálok a lányoknak!”

Ifjúsági mérkőzés:

Ceglédi Kék Cápák – Vecsési SE 31:24 ( 12 – 11 )

Cegléd: Benkő Barbara (kapus), Peszeki Laura 12(1), Farkas Szimonetta 8(1), Kiss Vivien 6, Simon Anna 2, Mód Klaudia 1, Farkas Fruzsina 1, Pintér Zsófia 1

Hétméteres: 2/2, ill 5/3
Kiállítás: 16, ill. 4 perc
Az eredmény alakulása: 10. perc: 2:5; 19. perc: 8:7; 31. perc: 12:12; 46. perc: 20:20; 54. perc: 26:22

Almási László: „Az ifjúsági mérkőzésre a lányok nem bírtak annyira felpörögni, ami részben érthető, mert többségüknek ez a második, vagy harmadik mérkőzésük volt a nap folyamán. Előjöttek a technikai hibák és a kihagyott helyzetek, amivel megnehezítettük a saját dolgunkat. Ennek ellenére a védekezésünk jól működött, és a támadásban is láttam sok jó dolgot. A 45. perctől sikerült a támadásainkat koncentráltabban, pontosabban végrehajtanunk, ennek köszönhetően sikerült egy magabiztos győzelmet aratnunk. Nagyon gratulálok a lányoknak, viszont azt meg kell tanulnunk, hogy egy mérkőzés 60 percből áll és az első perctől kezdve maximális koncentrációval kell játszani!”

Serdülő mérkőzés:

Ceglédi Kék Cápák – Vecsési SE 19: 8 ( 8 – 3 )

Abony, 50 néző, vezette Bugyi G., Bugyi T.
Cegléd: Semetka Gréta(kapus), Peszeki Laura 10 (3), Horváth Eveleni 3, Farkas Fruzsina 2, Pintér Zsófia 2, Orlov Katinka 1, Tóth Fruzsina 1

Hétméteres. 4/3, ill. 3/2
Kiállítás: 6, ill ..6 perc

Almási László: „Az első félidőt remekül kezdtük, majd támadásban kicsit leblokkoltunk, nem sikerült a megfelelő döntéseket meghoznunk. A második félidőben a támadó játékunk feljebb javult, de akadtak még bosszantó hibák. A lányok szíve végig a helyén volt, így védekezésben sikerült kompenzálni, nem is akárhogyan. A meccs kezdetétől egészen a mérkőzés végéig nagyon jól és kellően agresszívan működött a védekezésünk, amelyhez kiváló kapusteljesítmény is párosult, Semetka Gréta 74% védési mutatót tudhat a magáénak, ami figyelemre méltó. Támadásban van még mit csiszolni, de mindenesetre óriási gratuláció illeti a csajokat!”