A 16 között a CEKK

1319

Az utolsó fordulót rendezték a női kosárlabda Európa-kupa csoportjaiban, a Ceglédi EKK az izraeli Maccabi Bnot együttesét fogadta.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, a 3. percben 6-0-ra vezettek. Majd jött a fordulat, a mérkőzés, sőt, az első félidő során sem utoljára. Az 5. percben 10-8-ra már a hazaiak vezettek, előnyüket 21-15-re növelték, az első tíz percet mégis a vendégek nyerték 23-21-re. Csapatukban az irányító Doron vitte a prímet, aki jó átadásai mellett rendkívül eredményes is volt. Végül 36 pontig jutott. A palánkok alatt óriási csatát vívott egymással a két center, Makszimovics illetve Jakson.

A két együttes mindvégig hatalmas küzdelmet vívott egymással. A második félidőben – egy-két egyenlő állás kivételével – a CEKK vezetett, de jelentősebb előnyre nem tudott szert tenni. Feltétlenül említést érdemel a játékba remekül beszálló Ruttner teljesítménye, aki  kiemelkedő védőmunkája mellett kosarakat is, köztük három pontot érőt is dobott. Az utolsó másodpercekben – 80-79-es ceglédi előnynél – a Maccabi támadása góllal végződött, míg a másik oldalon a védőktől szorongatott Skoric kísérlete leperdült a gyűrűről, így nem sikerült visszavágni az odavágón elszenvedett négypontos vereségért, a végeredmény 81-82 lett. A ceglédiek 81 pontjából Skoric 21, Makszimovics 16, Medgyessy 15, Ruttner 11, Katona 8, míg Nagy-Bujdosó és Kányási 5-5-öt szerzett. A CEKK ezzel csoportjában a második helyen végzett, mellyel bejutott a kupasorozat legjobb 16 gárdája közé.