A fotópályázat nyertesei

1240

Kihirdették a „Cegléd-az én városom” fotópályázat eredményeit. A nyertes Hatvani Ágnes lett, de elismerést vehetett át Halminé Jozefa, Tánczos Tibor, Szőnyi István és Olasz Tibor is. A közönségdíjat Gulicska Lőrinc kapta, és több különdíjat is kiosztottak a Ceglédről készült, gyönyörű fotók alkotóinak. A pályázatra 37 fotós nevezett 250 pályaművel.

A város nevezetességei, hangulatai köszönnek vissza azokon a gyönyörű fotókon, amelyek a „Cegléd-az én városom” fotópályázatra érkeztek. 37 hobbi-,amatőr- és hivatásos fotós nevezett 250 képpel. Az önkormányzat nem titkolt célja, hogy olyan kiadványokban, tárgyakon használhassák fel a fotókat, amelyek bemutatják a város természeti és épített szépségeit, kedvet csinálnak, hogy minél több turista látogasson el Ceglédre.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Köszönöm mindazt, amire felhívták a figyelmünket, mindent, amit nap mint nap nézünk, ahogyan járjuk a város utcáit, de nem biztos, hogy a rohanásban látjuk is mindazt a szépséget, amit önök megörökítettek. Önök látják és láttatják mindazt, amiért Cegléd Város önkormányzata sokat tesz.

A fotókon számtalan finomság, városképi apró részlet gyűlt egy csokorba. A művek jól példázzák azt, hogy hagyományokat őrizni, pátyolgatni legfőképpen szavakkal és képekkel lehet-mondta értékelésében a szakmai zsűri elnöke, Markovics Ferenc.

MARKOVICS FERENC, Balázs Béla-díjas fotóművész: A közös vezérlőelvünk az volt, hogy megpróbáljuk felfedezni és kiemelni azokat a műveket amelyek túlnőnek a szimpla látlelet, a primér ábrázolás szintjén, és a szerző saját énjéből belső világából, egyéni látásmódjából is pluszt ad hozzá a produktumhoz. Nagy örömünkre szép számmal találtunk ilyen opuszokat.

Az eredményhirdetésen elsőként a polgármester és a közönségszavazás különdíját adták át. Az internetes szavazáson a legtöbb szavazatot Gulicska Lőrinc „a két templom” című képe kapta. Az ünnepségen több különdíjat is átadtak. Elismerést vehetett át Szalay Richárd, Varga János, Halminé Jozefa, Dr. Tóth-Piusz István, Deák Mihály, Lénárd Ágnes, Béres Szabolcs Pap Kutasi Szilvia, Utassy Regina, és Hatvani Ágnes. A zsűri legjobbaknak vélt alkotásai közül az első öt helyezett kapott díjat. Ötödik lett Halminé Jozefa, negyedik Tánczos Tibor, harmadik Szőnyi István fotója, az ezüstérmet Olasz Tibor fotóiból készült kollekció kapta, a győztes pedig Hatvani Ágnes fotóválogatása lett. A Budapesten élő alkotó gyakran jön Ceglédre, sétái során pedig mindig megörökít egy-egy gyönyörű részletet a városból.

HATVANI ÁGNES: A kedvencem az épületfotózás, illetve a tájfotózás. Mindkettőben meg lehet találni a szépséget, amit a természet alkotott, amit az emberek megterveztek.

A fotópályázat eredményhirdetéséről bővebb tudósítást a híradót követő Háttér magazinunkban láthatnak.