A jövő évi rendezvényekről tartottak egyeztetést

1196

A jövő évi rendezvényekkel kapcsolatban tartottak egyeztetést az iskolák szervező pedagógusainak és az intézményvezetőknek. Ilyenkor megbeszélik ki, melyik programban tud részt venni, valamint várják a különböző ötleteket és javaslatokat is.

A városi rendezvénynaptár összeállításakor mindig összeülnek az intézmények szervezőtanárai, igazgatói, valamint a különböző szervezetek vezetői. Ez most sem történt másképp, tegnap a Kossuth Művelődési Központ Kamaratermében egyeztettek a jövő évi programokról.  

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, ügyvezető, Kulturális Nonprofit Kft.: ,,Ki, melyik programba tud becsatlakozni, hozzátenni, hogy a ceglédieké maradhasson minden rendezvény. Ilyenkor osztjuk ki, hogy ki, melyik rendezvényt tudja megvalósítani.”

Jelenleg még nincsenek tervben új programok, a már évek óta meglévő rendezvényeket szeretnék tovább fejleszteni– mondta az ügyvezető. Változás lesz az, hogy a háromnapos programokat egy, illetve másfél napra összevonják. Jövőre például a Kossuth Toborzó Ünnepély és Huszár Fesztivál is csak egy napos lesz. De újdonság lesz az is, hogy a Laska Fesztivált egy hétvégével hamarabb valósítják meg, azért, hogy ne ütközzön a ballagásokkal és az évzárókkal, mint az eddigi évek során.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, ügyvezető, Kulturális Nonprofit Kft.: ,,Nem olyan egyszerű dolog egy évek óta bejáratott rendezvény időpontját változtatni, de most megnézzük idén hogy alakul. Már hagyományteremtően próbáljuk megtartani amink van és mindig színesíteni, illetve plusz programokat hozzátenni a meglévőből jelenleg nem gondolkodunk új programon, aztán majd meglátjuk mit hoz az élet, meg az iskolák.”

Az egyeztetésen átbeszélték, hogy az ünnepnapokon és a megemlékezéseken mikor, melyik iskola vállal szerepet. Valamint többen javaslatokkal és ötletekkel is előálltak.