A Judo Csarnokban jártunk

1762

A napokban stábunk léphetett be először az új Judo Csarnokba. Az engedélyek beszerzése után, Ungvári Miklóssal az olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozóval jártuk körbe az épületet. A XXI. század követelményeinek meglelő sportcsarnok óriási lehetőség a jövő generációjának – mondta a cselgáncsozó.

Így néz ki belülről a Judo Csarnok, mely nagy öröm az edzők és a tanítványok számára is, hiszen Cegléden végre megfelelő körülmények között tudnak majd sportolni a cselgáncsozók. Ebben a teremben például az edzéseket fogják tartani.

UNGVÁRI MIKLÓS, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó: ,,A fantasztikus Judo csarnok nem csak az én érdemem, hanem mindazoké a judo-soké, akik itt az elmúlt időben, akár 40 évvel ezelőtt is hozzátettek a ceglédi sporthoz, a ceglédi judo-hoz. Sokan már nem is aktívak közülük, de a mai napig részt vesznek benne. Itt említeném a Budai Misit, a Sivók Sanyit, de mondhatnám Nagyidai Gergőt is, aki az élet más területén helyezkedett el. De nem csak nekünk, hanem a jövő generációinak lesz ez egy fantasztikus lehetőség.”

Ez pedig az a terem, ahol most is edzenek a judo-sok, amíg teljesen el nem készül az új épület. Itt a CVSE Fitness Szakosztályával osztoznak a helyiségen, így a tatamikat is állandóan ki-és vissza kell pakolniuk.

UNGVÁRI MIKLÓS, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó: ,,Azt a helyet, ahol most is edzünk, már azt gondolom, hogy kinőttük és ott sajnos mostohák a körülmények. Amit pedig itt látunk az egy egészen új, a XXI. századnak megfelelő sportcsarnok. Reméljük a legjobbakat, hogy még szebb sikereket tudnak majd elérni a fiatalok és megkönnyíti a mindennapi edzéseiket is ez a korszerű csarnok.”

Az új sportcsarnokban kialakítottak akadálymentesített mellékhelyiségeket, illetve zuhanyzásra is alkalmas vizesblokkokat. Továbbá az öltözők is különlegesek: az öveknek megfelelő színű csempével rakták ki a falait. Mindemellett számtalan lehetőség várja majd a sportolókat az épületben. Például van egy wellness részleg is, ahol majd szaunázni, pezsgőfürdőzni tudnak, vagy akár megmártózhatnak a jeges dézsafürdőben is.

UNGVÁRI MIKLÓS, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar cselgáncsozó: ,,Ugyanis fogyasztó sportról beszélünk, ha egy verseny előtt le kell adnunk pár kg-ot, akkor ezek elősegítik azt. De a csarnokban helyt kaptak egyéb kis kiszolgálóhelyiségek is, mint például a tárgyalótermek.”

A Judo Csarnokban akár nagyobb versenyek lebonyolítását is meg tudják majd szervezni – folytatta- hiszen a nagyterem egész tatami felülete be van kamerázva.