A Kereskedelmi iskola diákjainak szalagavatójával folytatódott a bálok sora

1020

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium szalagavatójával folytatódott a bálok sora. A végzősök ruhájára felkerültek a selyemszalagok. A diákok már hónapok óta készültek az estélyre, hogy minél szebb keringőt mutassanak be a közönségnek.

Szombaton este az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai élhették át a középiskolás évek egyik meghatározó mozzanatát: a szalagavató bált. A tagintézmény-vezető is szólt a tanulókhoz. Baranyi Tibor arról beszélt, hogy ez az az időszak, amikor a fiatalok újabb mérföldkőhöz érkeznek.

BARANYI TIBOR, tagintézmény-vezető, Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola: ,,Lesz, aki a továbbtanulás mellett dönt és lesznek olyanok, akik munkába állnak. Életének saját döntése kell, hogy legyen. Kedves diákok a legfontosabbal kezdem, azzal, hogy büszkék vagyunk rátok, elérkeztetek fiatal korotok azon szakaszához, amikor lehetőségként, a legnagyobb ajándékot kaptátok az élettől, ez pedig nem más, mint önmagatok megismerése.”

,,Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás” – Márai Sándor szavaival hangsúlyozta miért fontos az önismeret. A Kereskedelmi iskola végzősei alsóbb évfolyamos diáktársaiktól kapták meg a két évszámmal díszített selyemszalagot. A két évszám az iskolában eltöltött időt, a felvételi és a ballagás idejét jelzi. A beszédek, a szalagtűzés után a diákok bemutatták táncaikat is.