Fellobbant az adventi koszorú második gyertyájának lángja

1107

A református gyülekezetek is iskolások közreműködésével lobbant fel hétvégén az adventi koszorú második gyertyájának lángja. De folytatódott az adventi hangversenysorozat is, most a Ceglédi Fúvószenekar adott koncertet a református gyülekezeti házban.

Meggyújtották tegnap este a második gyertyát a Szabadság téren felállított adventi koszorún. Isten felmenti az embereket a vádak alól Jézus Krisztusban – így fogalmazott Bereczky Örs református lelkész.

BERECZKY ÖRS, református lelkész: ,,Ez az egyház feladata, hogy ezt az egy üzenetet újra és újra megragadja, elmondja, megértse, átélje és ez által éljen ebben a világban. Ez az egyház feladata, hogy ezt képviselje ebben a világban. Az meg a karácsony dolga, hogy ráirányítsa a figyelmünket, hogy amikor eljön az ünnep ezt megláthassuk, megérthessük. Ügyeljünk erre és lássuk meg azt, hogy Jézus nem válaszolt semmit, az ő világa nagyon másik világ, de ez a másik világ nyit felénk.”

Az adventi időszak mindig egy reményteljes várakozás – mondta Hánka Levente református lelkész.

HÁNKA LEVENTE, református lelkész: ,,Mindenkor hálaadással tárjátok kéréseiteket az Isten elé. És Istennek békessége, ami minden értelmet meghalad meg fogja őrizni a ti szíveteket és gondolataitokat Jézus Krisztusban. Ámen.”

Az ünnepi gyertyagyújtásban közreműködött a Református Általános Iskola és Óvoda. De tegnap a Református Gyülekezeti Házba is várták az érdeklődőket, hiszen a Ceglédi Fúvószenekar adventi hangversenyét hallhatták ott. P. Szabó Zoltánné köszöntőjében a karácsonyról és az azt megelőző időszakról beszélt.

P. SZABÓ ZOLTÁNNÉ, intézményvezető, Erkel Ferenc AMI: ,,Az elmélkedés, az imádkozás ideje, amikor arra is készülünk, hogy szeretteinknek örömet szerezzünk. Szerencsére karácsonykor most is elsőként az jut eszünkbe, hogy ez az az ünnep, amikor együtt lehet azokkal akiket szeret.”

A fúvószenekar színvonalas ünnepi műsorral készült a közönségnek.