„A munka a hosszú élet titka!”

904

A munka, az újabb célok a hosszú élet titka-vallja Mester Gyula, akit családja mellett az önkormányzat is köszöntött 90. születésnapján. Gyula bácsi mindig nagyon sokat dolgozott, szőlőt művelt, és fuvarozott is több mint 30 évig. Egy fia született, van két unokája és egy dédunokája. Gyula bácsi nem csak dolgozott, sokat utazott is családjával. Mint mondta: a közös élmények nagyon fontosak.

Virággal, ajándékcsomaggal és oklevéllel érkezett Hegedűs Ágota, alpolgármester, valamint a körzet képviselője, Károly Ferenc a 90. születésnapját ünneplő Mester Gyulához.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Nagyon sok szeretettel köszöntöm és kívánok még hosszú éveket egészségben, boldogságban párjával együtt.

Gyula bácsiról már az első percekben kiderült, hogy nagyon jó humora van. De nem csak humorával, pozitív életszemléletével is elbűvöl mindenkit. Mint mondta: nehéz évek, évtizedek vannak mögötte, de mindig voltak céljai és rengeteget dolgozott. Gyula bácsi szerint ez a hosszú élet titka.

MESTER GYULA: Kilencven év hosszú is meg széles is. Hogy mi a varázs? – A munka, a munka.

Gyula bácsi szőlőt művelt és fuvarozott is 33 évig. És ez még nem minden.

MESTER GYULA: Bognármesterséget is tanultam. Prohászka Feri bácsinál voltam 3 évig inas. Aztán háború után magasépítő vállalatnál szalagfűrészen dolgoztam, londínákat vágtunk.

Gyula bácsi, bár jó egészségnek őrvend, manapság már nem dolgozik, a szőlőművelést 73 évesen hagyta abba, Feleségével május 20-án ünneplik 68. házassági évfordulójukat. Gyula bácsit szép, szerető család veszi körül. Egy fia született, két unokája és egy dédunokája van. A sok munka mellett mindig szántak időt a közös élményekre. Sokat utaztak, amelyeknek emlékeit nem csak szívükben, a falakon is őrzik, minden utazásról hoztak haza emléktányért. A 90. születésnapról természetesen a torta sem hiányozhatott.