Nádháziék nyerték a versenyt

1621

Idén is ceglédiek nyerték a „Közlekedik a család” nevet viselő verseny megyei fordulóját. Nádháziék voltak a legügyesebbek, így ők indulhatnak majd az országos döntőben. A megyei vetélkedőn összesen tíz család, a gyerekek a szülők közösen bizonyíthatták mi mindent tudnak a biztonságos közlekedésről. A tesztlap mellett kerékpáros és autós ügyességi pálya, valamint elsősegélynyújtás is szerepelt a versenyszámok között.

Kerékpáros és autós ügyességi pálya valamint kresz totó is szerepelt a Közlekedik a család nevet viselő vetélkedő Pest megyei fordulóján. De például elsősegélynyújtásból is számot kellett adni az indulóknak. A versenyt idén is a ceglédi autóházban rendezték. Tíz család mérte össze tudását. Voltak, akik már nem először mérkőztek meg.

SZABÓ ÁLMOS: Tavaly voltunk először és nagyon tetszett a hangulat, és sikerült jó eredménnyel szerepelni. Különdíjat vittünk el, úgyhogy jöttünk idén is szerencsét próbálni. Készülni főleg tesztlapokkal gyakoroltunk, az elsősegélyt is otthon gyakorolni kell, de mindig vannak olyan feladatok, amikre igazából nem lehet felkészülni.

Idén például az volt az új feladat, hogy ki kellett választani a 13 legfontosabb dolgot, amit a család magával visz egy nyaralásra. Minden évben nagyon népszerű az activity is. A gyerekeknek és a szülőknek a közlekedéssel kapcsolatos kifejezéseket, tárgyakat kellett elmutogatni, körülírni vagy lerajzolni. A rendőrség célja a versennyel, hogy a családok akár gyalogosan, akár kerékpárral vagy autóval vesznek részt a közlekedésben, a legbiztonságosabb tegyék azt.

FEKETE GYULA, r.dandártábornok, főkapitány helyettes, PMRFK: Az a legfontosabb, hogy azokat az alap közlekedési szabályokat és szituációkat, amelyeket nap mint nap megélünk munkába menet, iskolába menet, szabadidőnk eltöltése során, azokat ismerjük, készség szinten ismerjük, a veszélyhelyzeteket felismerjük, a közlekedési szituációkat felismerjük.

A verseny valóban nagyon sokat segít a mindennapok biztonságos közlekedésében-vallja a Szentendréről érkezett Szabó család is.

SZABÓ ÁLMOS: Egy autó van otthon, és 5 kerékpár. Mindenki szokott kerékpározni, főleg a nyári időszakban használjuk, mert úszunk és nagyon korán kelünk; hajnali edzésre és nagyon nagy a távolság, úgyhogy megoldjuk kerékpárral.

A megyei döntőn harmadik helyen végzett a Tahitótfaluról érkezett Szabó család, második helyen zárt a tápiószecsői Hidi család, a dobogó legfelső fokára pedig a Nádházi család állhatott. Ők amellett hogy képviselhetik Pest megyét az országos döntőben és küzdhetnek a fődíjért, egy személygépkocsiért, ajándékcsomagot is kaptak.