„A munka a hosszú élet titka”

1322

Virággal, tortával és verssel köszöntötték 90. születésnapján Ócsai Józsefnét. Nelli néni 18 éve a szociális otthon lakója. A szépkorú asszonynak az alpolgármester, Hegedűs Ágota is meglepetéssel készült a város nevében. Nelli néni azt mondta: a hosszú élet titka a munka, soha nem szerette a tétlenséget.

Pezsgő, lufik, virágok-minden azt jelezte, hogy ünnepségre készülnek a Szociális otthonban. Méghozzá nem is akármilyenre. 90. születésnapját köszöntötték Ócsai Józsefnét. Nelli nénihez az alpolgármester is ajándékokkal érkezett a jeles ünnepre.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Cegléd önkormányzata nevében fogadja szeretettel a város színeiből összeállított virágcsokrot,amit minden 90 éves éves szépkorú lakosnak szoktunk vinni. Ezzel szimbolizáljuk, hogy nagyon becsüljük az idős lakóinkat.

Hegedűs Ágota a miniszterelnök és a polgármester emléklapjával és ajándékcsomaggal is kedveskedett Nelli néninek. A szépkorú asszony 18 éve él a ceglédi szociális otthonban. A szerény, kedves Nelli nénit nagyon szeretik a dolgozók és lakótársai is. Néhányan verset is írtak neki a 90. születésnapra. Nelli néni könnyes szemmel mondott köszönetet a szép ünnepségért. Nem volt könnyű élete-mondta,mikor arról kértük, meséljen magáról.

ÓCSAI JÓZSEFNÉ: Nehéz munkával kezdtem. Göngyölegnél dolgoztam először, mint udvari munkás, aztán bementem mosodába,aztán lettem felelős szállító,aztán végül lettem üvegcsiszoló.

Mindig dolgozott, soha nem tétlenkedett. Nelli néni azt mondja: szerinte ez a hosszú élet egyik titka is. Dolgozni kel és nem szabad sopánkodni.

ÓCSAI JÓZSEFNÉ: Munkával és nem törődöm azzal, hogy mi hogy van, elfogadom azt amit kapok.

Nelli néninek két gyermeke született, akik közül az egyikük sajnos már nem él. Négy unokája és 8 dédunokája van. A születésnapi ünnepségről a torta sem hiányozhatott, és persze a közös éneklés sem.