A Széchenyi úti Óvoda kapuja kapta a legtöbb szavazatot

1108

Több mint ezer kedvelés – a Széchenyi úti Óvoda kapuját találták a legszebbnek a szavazók. Egy nyertes pályázat keretében a városban 95 bejáratot öltöztettek a reformáció díszeibe. Hogy ki lett az első három helyezett, azt advent utolsó hétvégéjén hirdették ki. A legszebb kapu tulajdonosai ajándékokat vehettek át.

Példaértékű összefogás volt Cegléden, hiszen a Városom Reformációja elnevezésű nyertes pályázatra 95 ajtót díszítettek fel sikeresen a lakosok, intézmények, cégek, üzletek.

SZLAUKÓ ORSOLYA, evangélikus lelkész: ,,Ennyi ember kilendített, kimozdított a hétköznapokból, a kis közösségeknek csapatmunka lehetett, a városnak pedig egy igazi összefogás. Nem is az a lényeges, hogy ki hány lájkot kapott, hány szavazatot, hanem, hogy meg tudtuk egymást állítani az utcán erről beszélni, vagy kicsit kilendített bennünket a megszokottból.”

Az evangélikus lelkész köszönetét fejezte ki a városnak, a közösségeknek és a magánházak lakóinak is. A reformáció 500. évfordulóját méltón ünnepelték Cegléden – hangsúlyozta az alpolgármester.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Rengeteg program volt és úgy érzem, hogy megmozgattuk azokat az embereket, akik nem jöttek el a rendezvényekre. Tehát tudtunk valami olyan pluszt adni, hogy azok is kimozdultak az otthonaikból, akik eddig nem voltak itt. Ez az ajtó díszítő pályázat Szlaukó Orsolya fejéből pattant ki, de az ötlet én azt mondtam az Orsolyának annyit ér, amennyit meg tudunk belőle valósítani.”

A megvalósításhoz pedig az kellett, hogy egyesével kérjék meg az embereket, hogy álljanak az ötlet mellé.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Takátsné Györe Anett képviselő társunk is tevőlegesen részt vett ebben és mi hárman valóban egyesével szólítottuk meg a családokat, iskolákat, óvodákat, bölcsődéket, egyesületeket, a kórházat, felsorolni se tudom.”

Ehhez hasonló még nem volt Cegléden, de ennek ellenére az első alkalom is nagyon sikeres volt – mondta a alpolgármester, aki azt is hozzá tette, hogy szeretnének ezentúl a karácsony előtt feldíszített ajtókkal hagyományt teremteni. A bejáratokra a város hivatalos facebook oldalán lehetett szavazni. A legtöbb -1100- lájkot a Széchenyi úti Óvoda bejárata kapta, a díszítők jutalma egy egész napos fürdő belépő volt. A második helyen a Kereskedelmi iskola csapata végzett. A harmadik helyet pedig a Malom téri óvoda érdemelte ki.