Ételadományt kapott a Hajléktalanszálló

1128

Az ünnepek alatt ajándékcsomagok és ételadományok tették még szebbé a Hajléktalanszálló lakóinak napjait. A Csemőben működő Paci Doki Alapítvány több kg zöldségfelajánlásával és az egyik legnagyobb helyi hipermarket adományaival gulyásleves készült a szállón élőknek.

Hatalmas kondérban vitték a gulyáslevest a Hajléktalanszállóra. Az intézményben élők legnagyobb örömére, hiszen nekik minden adomány rengeteget jelent.  Most a Paci Doki Alapítvány az egyik legnagyobb ceglédi hipermarket és az egyik helyi kifőzde segítségével került ízletes vacsora a szálló asztalára. Klára néni, aki két hete tölti napjait az intézményben elmondta, hogy nagyon hálás a finom vacsoráért és az adományokért.

FŰZ ISTVÁNNÉ: ,,Szeretem a többieket elvagyunk szépen, megbecsüljük egymást. Kapunk mindig meleg ételt, kintről is kapunk elég ételt, hogy el tudjunk boldogulni. Nagy szeretettel köszönöm ezt az adományt. Hogy ilyen nagy szeretettel van irányunkba.”

Klára néni a szállón dolgozók kedvességét is kihangsúlyozta. Valamint arról is beszélt, hogy az intézményben minden szükséges dolgot el tud intézni legyen szó tisztálkodásról, mosásról, vagy étkezésről.

FŰZ ISTVÁNNÉ: ,,Nagyon jó itt lenni és köszönöm szépen a városnak, Ceglédnek, hogy ennyire törődnek velünk, hogy mégis ez az október, április el tudunk lenni ebben a hideg időben is. Olyan idő van, ha -10 fok felett van bent is maradhatunk.”

A Hajléktalanszállóra tavaly is rengeteg adomány érkezett, elsősorban élelmiszer, ruha, de kaptak egy mikrohullámú sütőt is, ami nagy segítség az ételmelegítésben – hangsúlyozta az intézményvezető. Szlankó Andrea köszönetét fejezte ki az adományokért. Továbbá arról is beszélt, hogy nem csak ünnepekkor, évközben is nagy szükség van a segítségre. Elsősorban tartós élelmiszerre, valamint ruházatra.