„A tanáraim nélkül nem lennék az, aki vagyok”

1107

Egykori iskolájában, a Kossuth Gimnáziumban beszélt gyerekkoráról, pályaválasztásáról, sikerekről és nehezebb időszakokról Rátóti Zoltán. A Jászai-díjas és Érdemes művész az Öregdiák Egyesület meghívására érkezett a Gimnáziumba. Mint mondta: sajnos egyre ritkábban jár Ceglédre, de mindig öröm ha van lehetősége hazalátogatni. a ceglédi Gimnázium pedig kitörölhetetlen élményekkel ajándékozta meg. Rátóti Zoltánnal Koltói Ádám beszélgetett.

Családjával együtt érkezett Rátóti Zoltán a Gimnázium Öregdiák Egyesületének meghívására. A Jászai-díjas, érdemes művészt mindenki nagy szeretettel fogadta. A színésszel Koltói Ádám beszélgetetett. Szóba került a gyermekkor, a szülőktől örökölt szívósság és munkabírás is. Rátóti Zoltán 1974 és 78 között járt a Kossuth Gimnáziumba. Mint mondta: fantasztikus érzés újra visszajönni egykori almamáterébe, hiszen élete legnagyszerűbb négy évét töltötte itt.

RÁTÓTI ZOLTÁN, Jászai-díjas és Érdemes művész:  A focipályára nézek itt ki az ablakon, az a sok idétlenkedés, itt a folyosón írtuk a házit, szóval rengeteg élményem van, és azok nélkül a tanárok nélkül, akik itt tanítottak nem lennék most az aki most vagyok, ebben biztos vagyok.

A Ceglédi Gimnázium tanáraitól felbecsülhetetlen útravalót kapott. Rátóti Zoltán könnyes szemmel beszélt Velkey Imre tanár úrról, mint mondta: neki köszönheti, hogy színész lett. A színész beszélt pályájáról, munkáiról, a sikerekről és élete nehéz pillanatairól. Megszámlálhatatlan színházi és filmes szerepe kapcsán országos ismertséget szerzett. Jelenleg ismét a Nemzeti Színház tagjaként áll színpadra. Rátóti Zoltán sajnos csak nagyon ritkán látogat haza mostanában Ceglédre. Viszont mindig nagy örömmel jön. Az Öregdiák Egyesület programján dalokkal és megzenésített versekkel kedveskedett a résztvevőknek.