Fejlesztések Tápiószőlősön

1415

133 millió forintot nyert pályázaton Tápiószőlős energia korszerűsítésre. Így csökken majd a Könyvtár, a Faluház, a Polgármesteri Hivatal és az Idősek Otthonának üzemeltetési költsége. De ezen kívül átadták az új fogorvosi és védőnői szolgálat épületét is.

Tápiószőlősön több fejlesztés is megvalósulhatott az elmúlt időben – mondta a polgármester. De még nagyon sok terv van az elkövetkező időszakra is.

DR. SZOBOSZLAY ÁRPÁD, polgármester, Tápiószőlős: ,,Az idei évben várhatóan májusban elkezdődik a csatorna beruházás, ami nagyon nagy jelentőséggel bír Tápiószőlős életében. Nem csak az anyagi kereteit illetően, hanem a település életét is befolyásolni fogja jelentősen. Ezen túlmenően az ivóvíz hálózat rekonstrukciója, felújítása is megvalósul ebben az időszakban, ez azt jelenti, hogy 2019-ig várhatóan egy új kutat fúrunk, egy új vízművet alakítunk ki, valamint felújítjuk a meglévő víztorony felújítása.”

Már két pályázat megvalósult. A településen kialakítottak egy új fogorvosi rendelőt, valamint a kor követelményeinek megfelelően elkészítették a védőnői szolgálat épületét is. Tágas helyiségek, padlófűtés, az épület tetején pedig napelemeket helyeztek el. Továbbá az Idősek Otthonán és a Faluházon kicserélték a nyílászárókat és a szigetelést is elkészítették, valamint napelemeket alakítottak ki, de ugyanígy a Könyvtár és a Polgármesteri Hivatal épületének külső szigetelése is megtörtént, valamint a napelemek kihelyezése. Az ünnepélyes átadón részt vett Czerván György is. Az államtitkár beszédében úgy fogalmazott, hogy a létrejött fejlesztések sok ember munkájának köszönhetők.

CZERVÁN GYÖRGY, agrárgazdaságért felelős államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium: ,,Az energia korszerűsítési pályázat, amit szaknyelven csak KEHOP-os pályázatnak neveznek 133 millió forint értékű vissza nem térítendő forrást jelent. 100% intenzitású hiszen az önrészt a magyar kormány ilyen jellegű beruházásoknál minden egyes pályázat esetén átvállalta.”

Az energia korszerűsítésnek köszönhetően az épületek üzemelési költségei lényegesen, akár 30%-kal is csökkennek majd.

CZERVÁN GYÖRGY, agrárgazdaságért felelős államtitkár, Vidékfejlesztési Minisztérium: ,,A Belügyminisztériumtól egyébként összesen, különböző jogcímeken 22 millió forintot nyert a település, ennek egy része volt az önkormányzat költségvetési problémájának áthidalására, úgynevezett rendkívüli támogatás 4,5 millió forint értékben.”

De mindemellett informatikai fejlesztésekre és a különböző rendezvények lebonyolítására is nyert forrást a település. Az átadóünnepségen Czerván György és Szoboszlay Árpád vágta át a nemzeti színű szalagot.