Adó 1% felajánlás

1252

Még több mint egy hét van arra, hogy mindenki eldöntse, mire szeretné felajánlani adójának egy százalékát. A következő adóhatáridő ugyanis május 22-e. Akár 500 millió forintnyi támogatáshoz juthatnak a ceglédi szervezetek és az egyházak, ha minden helyi adózó rendelkezik az 1+1 százalékokról.

Városunkban szinte minden intézmény várja ezt az adományt, és sokuk számára szinte létkérdés, hogy hozzá járulunk e működésükhöz felajánlásunkkal. A Dózsa György utcai Tagbölcsőde alapítványa is minden évben nagyon hálás az adó 1%-os felajánlásokért, hiszen a gyerekeknek játékokat, bútorokat, beltéri ágyakat vásárolnak belőle.

OLÁHNÉ FLECKENSTEIN ZSUZSANNA: ,,2005-ben alakult a Ceglédi Zsibongó Alapítvány, szülői és dolgozói kérés alapján. Minden évben gyűjtjük.”

A NAV az új szja-bevallási felület kezdőoldalán feltünteti a rendelkezés lehetőségét az adó 1+1 százalékáról azért, hogy minél többen a lehető legegyszerűbben támogathassanak civil szervezetet, egyházat vagy a Nemzeti Tehetség Programot. A rendelkező nyilatkozat elektronikusan, papíron vagy személyesen is be lehet nyújtani a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is egészen május 22-éig.

OLÁHNÉ FLECKENSTEIN ZSUZSANNA: ,,Festésünk lesz, meg a tetőt fogják majd megcsinálni, de általában mondjuk játékokra szoktuk költeni, mert a motorok is elhasználódnak egy év alatt.”

A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, miközben a felajánlás csak néhány percet igényel az adózóktól.