Aláírást gyűjt majd a Jobbik – sajtótájékoztatót tartott Volner János

1092

Cegléd az elmúlt időszakban láthatóan kimaradt a fejlesztési forrásokból és a munkahelyteremtő beruházásokból – így véli a Jobbik országgyűlési képviselője, Volner János. A napokban tartott sajtótájékoztatón kifejtette azt is, mit gondol a Judo Csarnok körüli problémákról. De beszélt arról is, hogy a Jobbik helyi szervezete aláírásgyűjtésbe szeretne kezdeni a kútadó ellen.

Az elmúlt időszakban egymást érték a különböző országos méretűvé növekedő botrányok, melyek a várost érintették – fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője. Itt van például a minőségi problémákkal teli Judo Csarnok – mondta Volner János.

VOLNER JÁNOS, ogy. képviselő, JOBBIK: ,,Amit el szeretnénk ennek kapcsán mondani, hogy mi természetesen örülünk annak, ha Cegléden újabb és újabb létesítmények épülnek. Azonban azt is szeretnénk tekintettel arra, hogy a város jelentős pénzt tett be, az itt élők pénzét tette be ebbe a beruházásba, ha ez olyan minőségben valósulna meg, ami nem ilyen botrányokhoz vezet, amiről nem írnak címoldalon az újságok.”

A sajtótájékoztatón Volner János a Fidesz frakcióvezetőjének nyílt levelére is reagált.

VOLNER JÁNOS, ogy. képviselő, JOBBIK: ,,Az önkormányzati képviselőnk semmi egyebet nem csinált, csak idézte neki Orbán Viktor szavait és tolmácsolta neki azt a véleményt, amit Kövér László egy adott kérdésről, a női önmegvalósítás kérdéséről adott. Ő a saját véleményét nem is tette hozzá, ha ez fáj a Fideszeseknek, akkor forduljanak egyenesen Orbán Viktorhoz, vagy Kövér Lászlóhoz és kérjék ki maguknak.”

Továbbá beszélt arról is, hogy a kormány erősen fontolgatja a kútadó bevezetését, amivel a Jobbik nem ért egyet.

VOLNER JÁNOS, ogy. képviselő, JOBBIK: ,,Azt a vizet, amit az emberek saját maguk költségű kutakból nyernek, nem szabad megadóztatni. Itt olyan kis mennyiségű víz kivétről van szó, amit nem szabad megadóztatni. Nem egy ipari, vagy mezőgazdasági nagyságú felhasználást jelent a legtöbb esetben, hanem csak egy konyhakert ellátását és hasonló kisebb vízigényű tevékenységek ellátását jelenti. A Jobbik nem ért egyet ezzel.”

A Jobbik helyi szervezete annak érdekében, hogy ezt megakadályozza aláírást fog gyűjteni – hangsúlyozta Volner János. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a nép pártján álló politikai erőként az itt élő emberek érdekében el kell érni azt, hogy ne legyen kútadó Cegléden.