Eredményes évet zártak a polgárőrök

835

Újra a nőtt a Cegléd-bedei polgárőrség taglétszáma, sőt a lovas járőrözést is be tudják most már vezetni – erről is szó volt az egyesület tavalyi évet értékelő közgyűlésén.  A beszámolókban pedig az is elhangzott több mint 11 ezer kilométert tettek meg a polgárőrök, szolgálatban 5367 órát töltöttek.

Nem csak eredményes, kiemelkedően eredményes év áll a Cegléd- Bedei polgárőrök mögött – hangzott el az évértékelő közgyűlésen. Újra sikerül új eszközt vásárolni.

GIGOR ISTVÁN elnök Cegléd-Bedei Polgárőr Egyesület: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nagyon régi álmunk valósult meg tavaly. Meg tudtuk venni az éjjellátó hő kamerát, ami nem kis összegbe került és most utólag is megköszönöm – illetve többször már meg is köszöntem – a vállalkozóknak, cégeknek akik segítettek nekünk ebben. Nagyon nagyon köszönjük nekik.”

A kamera pedig jól mutatkozott be. Eltűnt személyt találtak már meg vele, de illegális szemétlerakó és fakivágás felderítésében is hasznosult már. A polgárőrök munkáját értékelte és ismerte el a pest megyei szövetség elnöke is. Példaértékű a polgárőrök munkája – fogalmazott Bilisics Péter.

DR. BILISICS PÉTER elnök Pest Megyei Polgárőr Szövetség: „Hiszen önök önkéntesen, a saját családjuk terhére, pénzügyi ellenszolgáltatás nélkül a köz érdekében dolgoznak Cegléd városában. El szeretném mondani, hogy nagy köszönettel tartozom azért is, hogy önök közösségek építenek, jól látható módon, hiszen a 30 fős tagsághoz képest közel 50-en vagyunk itt.”

Szakács Sándorné a polgárőrség tagjaiként végzett munkája elismeréseként bronz, Kimpál Krisztián ezüst, Czeróczki Zsolt pedig arany plakettet vehetett át a megyei elnöktől. De oklevelekkel és elismerő szavakkal érkezett a közgyűlésre a város alpolgármestere is.  „Cegléd város önkormányzatának nagyon fontos, hogy legyenek ilyen közösségek, mert ezek a közösségek azok, ahol van, ahol vidámság van. Remélem nem panaszkodás van és a tenni akarás munkálkodik  önöknél.”

A közgyűlésen egyébként az elnök arról az örömteli hírről is beszámolhatott, hogy újra új tagokkal bővültek. Sőt, a lovas járőrözés is elindulhat két fiatalnak köszönhetően.