Átadták a felújított és kibővített csarnokot

2231

70 millió forintból felújították és kibővítették a Ceglédberceli Gyümölcstermelési Kft. egyik csarnokát. A helyiségben a cég által megtermelt gyümölcsöket szeretnék feldolgozni, kiválogatni és csomagolni – mondta az ügyvezető, Boldoczki Pál.

Az öreg gyümölcsösöket kiszedik és újakat telepítenek helyettük. Így szeretnék elérni a termésmennyiség növekedését a következő években. Az elmúlt 26 év alatt 130 ezer tonna gyümölcsöt termelt és takarított be a Ceglédberceli Gyümölcstermesztési Kft. – mondta az ügyvezető.

BOLDOCZKI PÁL, ügyvezető, EGE Gyümölcstermelési Kft.: ,,Új fajtákkal, korszerű technológiákkal, új ültetvényformákkal valósítjuk meg az elképzeléseinket. Gyakorlatilag a következő 25 évnek ez fogja jelenteni az alapját. Nagy szükségünk volt erre a beruházásra, ami itt mögöttünk van.”

A 70 millió forintból felújított és kibővített csarnokban a cég által termelt gyümölcsöket kiválogatják, feldolgozzák és csomagolják majd.

BOLDOCZKI PÁL, ügyvezető, EGE Gyümölcstermelési Kft.: ,,Szeretném, hogy ha a válogatásnak a technológiai részét is tudnánk fejleszteni, tehát válogató gép, csomagológépek, ahogy a piac igényei kívánni fogják, igyekszünk megfelelni ezeknek az elvárásoknak.”

A kibővített csarnok még több munkaerőt tudna befogadni, de az ügyvezető azt is elmondta nehéz a környéken munkaerőt találni.

BOLDOCZKI PÁL, ügyvezető, EGE Gyümölcstermelési Kft.: ,,A fizikai munkát is messziről idehozott vendégmunkásokkal oldjuk meg, de én bízom benne, hogy előbb-utóbb eljön az az idő, amikor a helyiek is szívesen végeznek ilyen jellegű munkát. Főleg ilyen körülmények között, hiszen ez már egy előrelépés mindenképpen a számunkra is és a munkavállalók számára is.”

Az új csarnokban a cseresznyét, a meggyet, a kajszi és őszibarackot és a szilvát fogják eladásra előkészíteni.