Rövid híreink

1214

CEGLÉDBERCELI FESZTIVÁLOK

Párhuzamosan két fesztivált is tartottak a hétvégén Ceglédbercelen. A már évtizedek honos báránytánc mellett idén futóversenyre is várták az érdeklődőket. Sokan futócipőt húztak, több mint százan regisztráltak fiatalok és idősebbek egyaránt. A sváb hagyományokon alapuló báránytánc mellett idén megrendezték az első futófesztivált is Ceglédbercelen. A jelentkezők 5 és 10 km-es távokban mérették meg magukat. A szervezők célja a versennyel az volt, hogy megmozdítsák a falut és megmutassák a sport értékeik. A futófesztivál mellett pedig a több mint 10 éve honos báránytáncot is megtartották. Egy, a két világháború közötti német hagyományt elevenítettek fel a berceli fiatalok. Hosszú évtizedekkel ezelőtt ugyanis a májusfa tövében a bárányt kezükben tartó legényeket körbetáncolták. Ezzel pedig kezdetét vette a nyár eleji mulatság. A rendezvényen főzőversenyt is volt, a legfinomabb pörköltet elkészítő csapatok értékes ajándékokat kaptak.

BANKOSOK FESTETTÉK AZ INTÉZMÉNY KERÍTÉSÉT

Megszépítették, kifestették a Losontzi István Diákotthon és Gyermekotthon kerítését a Budapest Bank dolgozói. A pénzintézet már 15 éve tartja az úgynevezett törődés napját, így minden évben gyerekekkel foglalkozó intézménynek segítenek önként. Idén a Losontzi István Gyógypedagógiai Intézményre esett a választás. A bank dolgozói és az iskola pedagógusai megszépítették a már kopott kerítést.

TÁNCSICS EST

Idén is zenés és prózai műsorszámokkal mutatkoztak be a Táncsics Iskola alsós diákjai a Művelődési Központ színháztermében. Az intézmény vezetője az esten köszöntötte a szülőket, rokonokat és pedagógustársait. A diákok pedig színes műsorral készültek. Az iskola hagyományaihoz híven természetesen sok zenés darabot, énekes és hangszeres produkciót láthatott a színháztermet megtöltő közönség.