Átadták a megszépült katolikus bazársort

1266

Átadták ma délelőtt a megújult katolikus bazársort. Az épületet lefestették, a tetőszerkezetet felújították, új kerékpártárolókat helyeztek ki és a bazársor előtti teret is megszépítették. Virágokat és fákat ültettek, hogy élhetőbbé tegyék a helyiek számára a környezetet.

Ma délelőtt hivatalosan is átadták a felújított katolikus bazársort. A polgármester úgy fogalmazott: a fejlesztések célja az, hogy élhetőbb környezetet biztosítsanak a helyiek számára, továbbá a városba érkező turisták úgy érezzék, hogy szeretnének még Ceglédre visszatérni.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Több összetevőből állt a munka, először az önkormányzati tulajdonban levő katolikus bazársor tetőszerkezetét és homlokzatát újítottuk meg, hiszen ez hosszú évtizedekkel ezelőtt történt meg utoljára. az előtte levő tér részt, pedig egy olyan használható területté tettük, amit mind a gyalogosok, mind az üzletbe jövők és kerékpárosok használni tudnak.”

A városvezetés fontos törekvése az is, hogy minél több zöldfelület legyen – folytatta. Sok növényt és fát is telepítettek a katolikus bazársor előtti térre.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Ez a munka folytatódni fog tovább a Posta előtti részen. Szeretnénk az idei esztendőben megkezdeni ott is a tér megújítását. Fontos, hogy a belvárosban található szép épületek homlokzata és a közterületek egyensúlyban legyenek.”

A városrész önkormányzati képviselője, Imregi Tibor is beszámolt a katolikus bazársor felújításáról.

IMREGI TIBOR, önkormányzati képviselő: ,,Nagyon örülök neki, hogy a Cegléd városa egy új színfolttal gazdagodott. Egy kicsit elhanyagolt rész a bazársor, úgy ahogy a tér megújult. Ami még örömömre szolgál, hogy teljes önkormányzati pénzből újult meg, Nem pályázati pénzből, hanem mondhatjuk azt is, hogy az adófizetők pénzéből szépült meg a tér.”

A bazársor épületét lefestették, a tetőszerkezetét felújították, virágokat és fákat ültettek. Megújult a járdarész is. Jól látszik, hogy az új kerékpártárolókat is szívesen használják a helyiek. Továbbá megoldódott egy régi probléma is, a járda vízelvezető rendszere. Így még a nagy mennyiségű csapadék sem gyűlik össze ezentúl a területen. Ami újdonság még, hogy a bazársor Posta felőli végén muskátli ládákat helyeztek ki a korlátra.